👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:31
🔥
Ruska technologia śmigłowa
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A mnie się nie podoba. Napisane takim językiem, że mam wrażenie, iż jest to dzieło jakiegoś gimbusa, który ma za dużo wolnego czasu ;x

Dalej, dalej bezmózgie poj*eby kierujcie się wiedzą z internetu, to daleko zajdziecie :|
@up gdybyś nie zauważył wszystko jest uogólnione do łatwo przyswajalnej formy. Ale przecież jest ekspert Czarcisyn który nas wszystkich oświeci. Won stąd daremna łajzo!
świetny jest
a że przekleństwa - nie spinajcie sie, miało być na wesoło to było.

@Palozz
Uogólnione do łatwo przyswajalnej formy? To może Ty mnie oświecisz daremna łajzo ile wydarzeń zostało pominiętych? Taka super łatwa wg Ciebie do nauczenia się forma jest błędna tak jak większość wiedzy z internetu.
Uogólnione do łatwo przyswajalnej formy? To może Ty mnie oświecisz daremna łajzo ile wydarzeń zostało pominiętych? Taka super łatwa wg Ciebie do nauczenia się forma jest błędna tak jak większość wiedzy z internetu.
Czarcisyn wyjaśnijmy sobie kilka spraw. Komiks był stworzony aby przedstawić historię polski w skrócie i w zabawny sposób, a nie uczyć innych historii. Wydarzenia muszą być uogólnione i niektóre pominięte bo inaczej byś tego nigdy nie skończył czytać.

Uogólnienie i uproszczenie swoją drogą, ale stwierdzenie, że w 1772. roku zaborcy się na nas rzucili, bo się bali polskiej potęgi przyprawiło mnie o atak śmiechu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie