Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Historyczne
Vof • 2012-12-17, 11:43
IQ sądzonych(skazanych) nazistów w Norymberdze.Badanie przeprowadzono w 1945 r przez wojskowego psychologa G.M. Gilberta:
1 Hjalmar Schacht 143
2 Arthur Seyss-Inquart 141
3 Hermann Goering 138
4 Karl Doenitz 138
5 Franz von Papen 134
6 Eric Raeder 134
7 Dr. Hans Frank 130
8 Hans Fritsche 130
9 Baldur von Schirach 130
10 Joachim von Ribbentrop 129
11 Wilhelm Keitel 129
12 Albert Speer 128
13 Alfred Jodl 127
14 Alfred Rosenberg 127
15 Constantin von Neurath 125
16 Walther Funk 124
17 Wilhelm Frick 124
18 Rudolf Hess 120
19 Fritz Sauckel 118
20 Ernst Kaltenbrunner 113
21 Julius Streicher 106

Interpretacja wartości IQ:
IQ w skalach
binetowskich:
>148 Inteligencja bardzo wysoka
133 - 148 Inteligencja wysoka
117 - 132 Inteligencja powyżej przeciętnej
84 - 116 Inteligencja przeciętna
68 - 83 Inteligencja niższa niż przeciętna
<68 Upośledzenie umysłowe

podpis użytkownika

O sobie leniwy,czasem arogancki chociaż bywam uprzejmy i pomocny.Interesuje się historią i fantasy.
Zgłoś
edge 2012-12-20, 11:07
Dziadzia Stiopa napisał/a:

@grzess777a

na większości stronek z tymi testami trzeba wysyłać jakiegoś smsa c🤬jowego

No proste, ale skoro sobie sam znaleźć nie potrafi, to znaczy że nie ma po co mierzyć i tak wiadomo, że jest jełopem.

podpis użytkownika

Mam plastikowy pas mistrzowski i jestem k🤬a fest!
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 11:57
Szkoda, że nigdy nie zmierzono IQ Josepha Goebbelsa. Czytałem dobrą książkę o nim i to on był prawdziwym mózgiem III rzeszy.
Zgłoś
maksym_gorki 2012-12-20, 12:26 4
K🤬a, wiedziałem. Zaraz jak zobaczyłem wyniki tych badań. Po prostu nie mieści mi się w głowie, jak można przez tyle lat wmawiać ludziom, jacy to ci hitlerowscy dowódcy nie byli zajebiści! Jaki sprzęt! Czołgi, samoloty, okręty wojenne (nawodne), karabiny etc. Przecież oni przegrali wojnę! Taaaaak, Rosjanie (ops, Sowieci) wygrali TYLKO i wyłącznie dzięki zimie i tępym masom. Przecież zima jest jednakowa dla wszystkich. Czyżby genialni hitlerowscy dowódcy nie przewidzieli, że w ZSRR może być zimno? Kto w ogóle wpadł na pomysł, by zaatakować ZSRR? Jeszcze wojną błyskawiczną? Kiedy nawet ich najlepsze bombowce strategiczne nie mogłyby dolecieć do głównych fabryk? Kto w ogóle wpadłby na pomysł zajęcia całego ZSRR? Chyba tylko hitlerowcy i Złota Orda. Taką osobę należałoby rozstrzelać, względnie wsadzić do szpitala dla obłąkanych. A w Niemczech mianuje się go fuhrerem. I jak się go słucha! Poczytajcie sobie dziennika Goebbelsa, który non stop jedzie po Hitlerze, ale nikt nie potrafi się sprzeciwić fuhrerowi. To nawet ten zawszony sk🤬ysyn i głupiec, który wygrał wojnę, potrafił słuchać mądrzejszych od siebie dowódców (vide Żukow). Żaden genialny hitlerowski dowódca, chociaż doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że poniosą klęskę, nie protestuje. Już Bismarck mówił, by unikać wojny na dwa fronty, a nawet na jeden, jeżeli jest to front z Rosją...
Dalej jarajcie się hitlerowcami, debilami do potęgi.
Zgłoś
!Timon 2012-12-20, 13:04 1
Hitler był zapewne kompromisem - postaw zbyt inteligentnego faceta to masz czystki a'la Stalin [czytałem o nim kilka artykułów - pojeb społeczny ale bystry umysł]. Każdy się na adolfa wk🤬iał, ale w obawie przed chaosem [a przede wszystkim mordowaniem 'opozycji' po dojściu nowego do władzy] wolał zachować status Quo.

Tak jakby na czele solidarności postawić np Jarka [szaleniec, ale inteligentny] to komuchy by z pierdla nie wyszły a i nie wiadomo czy moratorium na karę śmierci nie zostałoby odwołane [oficjalnie kara śmierci została zniesiona bodaj w 1998]. Wygodnie wszystkim było wybrać Wałęsę który bez 'wsparcia z góry' po paru latach stał się z 'bohatera' pośmiewiskiem politycznym.

Może się mylę bo równie dobrze mogło tak być, że hitler był genialnym człowiekiem który zwyczajnie wiedząc, że ma powiedzmy 10% szans na wygranie z Rosją postanowił zaryzykować w myśl zasady - jeśli ich nie pokonam i tak przegram wojnę więc stawiam na jedną kartę.
Propaganda działa - cały zachód i wschód starał się go przedstawić jako szaleńca więc obraz jego osoby jest mocno zafałszowany.
Taka ciekawostka z dziedziny psychiatrii - o takich osobach jak Hitler czy Stalin nie mówi się, że byli chorzy psychicznie bo choroba psychiczna jakkolwiek trudna do zdefiniowania jest określana jako stan niemożności zaspokajania swoich potrzeb i samodzielnej egzystencji. Z tym nie mieli problemów. To były fachowo mówiąc 'osobowości patologiczne'.

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
rynio1910 2012-12-20, 13:52
@GenerousVitttake

Jaką książkę?
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 14:33
Skoro Bronek i jemu podobni są 65 i niżej to na jakim poziomie wy jesteście, bo dla mnie jak ktoś daje się debilowi wych*jać to musi być co najmniej głubszy od niego
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 14:34
rynio1910 napisał/a:

@GenerousVitttake

Jaką książkę?

"Goebbels. Mastermind of the Third Reich “ by David Irving. Nie wiem czy jest polska wersja tej książki.
Zgłoś
ropol 2012-12-20, 16:31 1
Chciałem dodać że ZSRR też miał swoją elitę i kto wie czy nawet nie lepszą niż hitlerowcy, a ci żołnierze zza Uralu są 1000 razy lepsi od niemieckich szczawi...
Zgłoś
Pater patriae 2012-12-20, 17:50
GenerousVitttake, no i wyszło, zastanawiałem się często czytając twoje głupie komentarze, jak człowiek może być takim debilem, ale teraz już wiem! Czytaj dalej pseudo-historyka, kryptonaziste Irvinga, daleko zajdziesz!

podpis użytkownika

Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 19:31
Magik2501 napisał/a:

Mądrych nie skazują? A właściwie nie tyle "mądrzy" co "inteligentni".
Mimo całej nienawiści do nazistów i tego co robili trzeba im oddać dwie rzeczy - inteligentni byli i zajebiście się ubierali.
Jednak co im po tym, skoro pobił ich dziki Człowiek Sowiecki zza Uralu, w jednym bucie i z dwunastoma zegarkami na ręku?

Co do mundurów to tylko czarne SS od H. Boss'a
Inteligencja inteligencją... Napoleon też był nieprzeciętnie inteligentny, a jest uważany za bohatera i antychrysta (jak A.H.)
Przypomina, że Hitler chciał stworzyć Tysiącletnią Rzesze, a jego najbliższe grono doskonale wykorzystało pogłębiające się problemy zdrowotne Adolfa.Także wszystko układa się na swój sposób w logiczną całość.
Błędem Hitlera było wypowiedzenie wojny Sowietom, ale to inny temat.
Zgłoś