Orginalny murzyński pogrzeb.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2025-12-01, 22:33
Orginalny murzyński pogrzeb.
turor napisał/a:
Ciekawe jak ją wykopali ?
Otóż nie musieli. Używają tej dziury od 10 pokoleń i nadal działa!
turor napisał/a:
Ciekawe jak ją wykopali ?
Pewnie świdrem do wiercenia studni albo takim do słupków ogrodzeniowych. W sumie to niezły pomysł i oszczędność miejsca. Ja po śmierci nie bardzo chciałbym jakiś drogi pomnik czy trumnę bo do niczego mi to już nie będzie potrzebne a pieniądze lepiej żeby wykorzystali żywi.
Z dziury powstałeś do dziury wrócisz- harmonia i balans drogi życia zachowany
Sztywny klin. Mogliby z góry młotem parę razy walnąć to by weszła bez marudzenia
pSTANLEY napisał/a:
Pewnie świdrem do wiercenia studni albo takim do słupków ogrodzeniowych. W sumie to niezły pomysł i oszczędność miejsca. Ja po śmierci nie bardzo chciałbym jakiś drogi pomnik czy trumnę bo do niczego mi to już nie będzie potrzebne a pieniądze lepiej żeby wykorzystali żywi.
Masz urny i ściany (kolumbarium) z miejscami na pochówek. Na Wólce Węglowej w Warszawie jest taka ściana. Mam tam ciotkę pochowaną. Niestety w Polsce nie można trzymać babci na kominku.
Ponoć chcieli ją głową w dół zakopać ale były obawy że przez ci.e się woda nabierze
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie