Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Rak.Odbytu 2023-10-17, 19:38
kryptonowa_laska napisał/a:

Ja pojeździłem Dualtron Thunderem kilka miesięcy, ale nawet i tak te przepłacone gówno za 20 000 zł się rozsypało po zrobieniu 1000 km. Czasami szukam sobie nowych doświadczeń, ale nie jestem aż tak poj🤬y, aby wk🤬iać kierowców samochodów. Ja im zjeżdżałem z drogi i starałem się być jak najmniej wk🤬iający. Nawet kierunkowskazy kazałem zainstalować i lusterko boczne, żeby podnieść bezpieczeństwo choc trochę. W mieście to wiadomo, głownie po ścieżkach rowerowych lub chodnik, ale na chodniku było max 15 km/h. Jak się robiło gęsto i ciasno to schodziłem i prowadziłem sprzęt, bo nie chciałem nikogo potrącić. Za miastem jeździłem tylko poboczem, bo miałem dobre warunki do zasuwania 80 km/h (pobocze z asfaltu), ale ubrany mia. Jak ktoś chce zmotoryzowanym jednośladem jeździć, to tylko skuter albo motocykl. Hulajnogi są ulepione z gówna i rozpadają się szybciej, niż rowery czy byle jakie chińskie skuterki kupione za te same pieniądze.

I to fabrycznie tyle wyciąga? 80 km/h? Poważnie pytam. Sam miałem kiedyś 5-konną dwusuwową pierdziawę 50cc ale to robiło 80 tylko z górki po zdjęciu ogranicznika. Aż mi się wierzyć nie chce, że te elektryczne gówna mają taki pałer...
Zgłoś
kryptonowa_laska 2023-10-18, 7:55 1
erutlev napisał/a:

I to fabrycznie tyle wyciąga? 80 km/h? Poważnie pytam. Sam miałem kiedyś 5-konną dwusuwową pierdziawę 50cc ale to robiło 80 tylko z górki po zdjęciu ogranicznika. Aż mi się wierzyć nie chce, że te elektryczne gówna mają taki pałer...

Tak. Odcinka elektroniczna jest na 99 km/h, ale w realnych warunkach pozwala na max 80 km/h na płaskiej, asfaltowej drodze i bezwietrznej pogodzie. Wystarczy słaby wiatr i Vmax spada do ok. 70 km/h. Ale taką prędkość można wycisnąć tylko z zimnym sterownikiem i tylko przez 1-2 km. Potem sterownik się przegrzewa i spada drastycznie moc.

Wyszedł już model Dualtron X2, który w realu może zasuwać 100 km/h, przy elektronicznym odcięciu 144 km/h...
Ale za ponad 6000 EUR to ja bym kupił nowiutki elektryczny skuter np. PCX E o podobnych osiągach.

Zgłoś
Rak.Odbytu 2023-10-19, 1:38
kryptonowa_laska napisał/a:

Tak. Odcinka elektroniczna jest na 99 km/h, ale w realnych warunkach pozwala na max 80 km/h na płaskiej, asfaltowej drodze i bezwietrznej pogodzie. Wystarczy słaby wiatr i Vmax spada do ok. 70 km/h. Ale taką prędkość można wycisnąć tylko z zimnym sterownikiem i tylko przez 1-2 km. Potem sterownik się przegrzewa i spada drastycznie moc.
Wyszedł już model Dualtron X2, który w realu może zasuwać 100 km/h, przy elektronicznym odcięciu 144 km/h...
Ale za ponad 6000 EUR to ja bym kupił nowiutki elektryczny skuter np. PCX E o podobnych osiągach.

No, nieźle k🤬a... Ale że ograniczników nie mają? W skuterkach robią do 50 kmh żeby się dzieciaki nie pozabijały, a w takim małym gównie nie? Przecież tu jeden fałszywy ruch i leżysz, może nawet pod tirem. Chyba prawo nie nadąża za postępem.
Ale w sumie, wolna wola! Świadome ryzyko. Nic nikomu do tego.
Zgłoś
Córka_Spawacza 2023-10-23, 22:28

podpis użytkownika

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę ponieważ jestem największym sk🤬ysynem w całej tej dolinie....
Zgłoś
vokesotem 2023-10-30, 22:44
@Córka_Spawacza

w samochodzie masz trzy pedały lub dwa z tym, że przeważnie jeden pedał siedzi za kółkiem xD
Zgłoś