Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-02-20, 16:16
Bo prawda jest taka, że żeby zostać humanistą trzeba być ogarniętym, łączyć fakty, myśleć samodzielnie i umieć się wypowiadać klarownie i logicznie, żeby zostać inżynierem wystarczy kuć i postępować według instrukcji, studia techniczne zabijają osobowość i samodzielne myślenie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 16:20 5
fabiothethird, a w tej bajce były smoki?
Imie_jego_44, Ty mi mówisz, że żeby zostać historykiem, polonistą czy prawnikiem trzeba czegoś więcej niż kucia na pamięć? Pomieszałeś kompletnie realia tego świata. Spróbuj sie nauczyć całej fizyki na pamięć nie rozumiejąc jej. Nie zrobisz ani jednego zadania .
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 16:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 16:48
Imie_jego_44 napisał/a:

Bo prawda jest taka, że żeby zostać humanistą trzeba być ogarniętym, łączyć fakty, myśleć samodzielnie i umieć się wypowiadać klarownie i logicznie, żeby zostać inżynierem wystarczy kuć i postępować według instrukcji, studia techniczne zabijają osobowość i samodzielne myślenie.

Głupi ale przynajmniej z poczuciem humoru
Widać że o kierunkach technicznych zielonego pojęcia nie masz
Chyba bardzo nienawidzisz swojego szefa
Zgłoś
WojciechM 2014-02-20, 16:50
@Imie_jego_44
Tak, np. taki Kopernik stwierdził, że Ziemia krąży wokół Słońca bo nie myślał samodzielnie.
Zgłoś
Tassadar 2014-02-20, 17:03 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 17:22 7
Zgłoś
Peposh 2014-02-20, 17:35 1
Zgłoś
bowmanek 2014-02-20, 17:39 1
Niech każdy robi to w czym jest najlepszy i co sprawia mu przyjemność. To jest najważniejsze. Potrzebni są inżynierowie, informatycy, dziennikarze, aktorzy, rolnicy i wielu innych. Jak ktoś będzie zasuwał i robił wszystko z głową, to sobie poradzi. Gorzej jeśli ktoś chce całe życie pierdzieć w stołek i brać za to kasę. Takich osób nie lubi nikt.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 18:57
Zarammoth napisał/a:

Czyli uważasz, że ludzie, którzy starają się zadbać, a także nauczać na temat języka, kultury i historii są gorsi niż pedały?
Najlepiej, żeby na świecie żyli sami technicy-specjaliści analfabeci, ludzie nie znali własnej historii, a muzea i teatry trzeba pozamykać? To jakąś komuną mi śmierdzi.

A może masz na myśli drugie znaczenie (humanizm renesansowy)? No to w dbaniu o godność, wolność i szczęście ludzkie również nie widzę czegoś złego.

Prawda boli i stąd ten ból dupy?
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 18:59 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 19:05
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 19:06 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 19:10 1
Zarammoth napisał/a:

To zajmij się czymś pożyteczniejszym niż "trollowanie".

Spoko jako absolwent politechniki nie mam problemu z znalezieniem pożytecznej pracy i nie muszę się o to wściekać w internecie
Zgłoś
daemon 2014-02-20, 19:11 1
Zarammoth napisał/a:

Czyli uważasz, że ludzie, którzy starają się zadbać, a także nauczać na temat języka, kultury i historii są gorsi niż pedały?
Najlepiej, żeby na świecie żyli sami technicy-specjaliści analfabeci, ludzie nie znali własnej historii, a muzea i teatry trzeba pozamykać? [...]

No i tu właśnie te miernoty humanistyczne okazują swoją ignorancje i ograniczenie umysłowe. Jesteś w stanie sobie wyobrazić, że inżynierowie potrafią pisać poprawnie po polsku, znają historię i chodzą do teatru, a przy tym są dobrzy w swoim technicznym fachu?? Jesteś w stanie to pojąć? Nie muszę studiować filologii, czy historii. Wystarczy, że umiem czytać. I tym się różnimy. Ja mam wiedzę ogólną (tak samo niemal wszyscy na moim kierunku studiów), a większość humanistów jest ograniczona.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem