📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ciekaw jestem jak potem takie akcje rozliczają ubezpieczyciele. Tu jeszcze powiedzmy jest prosta sprawa, ale jak w taki samochód walnie 5 innych, a on sam w 5 kolejnych?
Każdy każdego puknie a potem dochodź czyje dziecko

Siriuz napisał/a:
Ciekaw jestem jak potem takie akcje rozliczają ubezpieczyciele. Tu jeszcze powiedzmy jest prosta sprawa, ale jak w taki samochód walnie 5 innych, a on sam w 5 kolejnych? Każdy każdego puknie a potem dochodź czyje dziecko
To proste, całe zdarzenie uznaje się jako jedną grupową kolizję, znajduje się osobę winną zajścia i z jego ubezpieczenia płacone jest wszystkim poszkodowanym. To tak samo jak jeden wjedzie komuś w dupę przez co kilka aut kolejnych ulegnie szkodzie, wina jest tego co spowodował i z jego ubezpieczenia jest płacone wszystkim mimo że faktycznie uderzył w jedno auto.

Kierowca ciężarówki dojeżdża do skrzyżowania z podporządkowanej i się rozgląda. Patrzy w lewo, jedzie smart. Patrzy w prawo, też wolne...
wiedzą, że co roku to samo ale tak samo co roku stawiają samochody. Hmm ... i kto tu jest głupi ?
Jakie wyprzedzanie? W jukej? Lewym pasem? Patrzcie na znaki.
No chyba że wyprzedzanie wyprzedzającego.
Terror napisał/a:
Jakie wyprzedzanie? W jukej? Lewym pasem? Patrzcie na znaki.
Świetnie, że jesteś taki spostrzegawczy, na pewno nikt oprócz ciebie tego nie zauważył. Wiesz co to jest wyprzedzanie?
jeszcze 2 tygodnie temu rozmawialem z angolem, ze cały rok jeżdżą na letnich oponach bo w zimę i tak śniegu nie ma

mesjans napisał/a:
To proste, całe zdarzenie uznaje się jako jedną grupową kolizję, znajduje się osobę winną zajścia i z jego ubezpieczenia płacone jest wszystkim poszkodowanym. To tak samo jak jeden wjedzie komuś w dupę przez co kilka aut kolejnych ulegnie szkodzie, wina jest tego co spowodował i z jego ubezpieczenia jest płacone wszystkim mimo że faktycznie uderzył w jedno auto.
W uk nie dostaje się odszkodowania za wypadek zimą, tam nawet nie ma obowiązku zakładania zimówek i też nie musi być ten sam.bierznik na osi tylnej czy przedniej, można moec 1 nalewke 1 zimowkę 1 letnią i 1 slica a i tak przegląd przejdzie
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie