Kolejny błąd logiczny i w sumie nie prawda, w kontekście tego co mówiłem. Jestem w stanie się założyć, że mniej zwierząt cierpi w tych laboratoriach, niż w dziczy, morzach, oceanach czy na ulicach z "ręki" innych zwierząt. I mówię tu nie o zwykłym polowaniu, a o zwierzętach znęcających się nad innymi, jak wspomniane koty.
Do tego, co to zmienia dla jednej myszy, czy 10, 100, 1000 czy milion innych myszy cierpi ten sam los?
Mówię o przyrodzie, której jesteśmy częścią. Co więcej, taki kot czy inne, znęcają się dla przyjemności, a my tu mówimy o badaniach które mają jakiś cel i benefit. Moralizatorstwo w tym przypadku to przerost formy nad treścią. produkt uboczny naszej inteligencji i wmawiania sobie rzeczy które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. Tak samo jak zmyślanie sobie życia pozagrobowego. Niektórzy za mało wiedzą, za dużo myślą i za dużo czują... wpędzają się w pułapkę i potem szkoda im szczura testowego w badaniach nad leczeniem raka.
Księga Rodzaju 9:3-5 przypomina nam, że zwierzęta zostały dane dla pożywienia, a nie dla okrucieństwa. Porównywanie ludzi do kotów jest śmieszne. Zwierzęta działają instynktownie, ale my jesteśmy istotami moralnymi stworzonymi na obraz Boga. Twoja wymówka „większego dobra” rozpada się, ponieważ cel i etyka nie mogą istnieć w bezbożnym, materialistycznym światopoglądzie. Chrystus oferuje prawdę i znaczenie. Ale pycha zaślepia cię, uniemożliwiając ci ich zobaczenie.
Wygooglowałem tą książkę..
Masz bez cenzury:
archive.org/details/the-little-book-of-pussy-pdfdrive/mode/2up
Masz bez cenzury:
Same włochacze xD
Trochę takie potwory, które chcą wszystko pożreć xD
Naucz się czytać, panować nad emocjami i nie manipulować tym co ktoś powiedział, wtedy wróć i coś napisz.
Nic mi po twoich genialnych radach. Niczego to nie wnosi
Nic mi po twoich genialnych radach. Niczego to nie wnosi
Nic Ci po tym, bo jakbyś nie kłamał i manipulował na temat tego co powiedziałem, to cały twój komentarz straciłby sens.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie