gówno prawda
Całość postu dobra ale to zdanie zj🤬eś.
nie chcę być niemiły ale ... :
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 18 lipca 2008 r., w sprawie kontroli ruchu drogowego:
§ 2.2. Policjant nieumundurowany jest uprawniony do zatrzymania kierującego pojazdem wyłącznie na obszarze zabudowanym.
Proszę bardzo - nie dziękuj.
Mało tego ...
§ 2.1. Policjant umundurowany w warunkach dostatecznej widoczności podaje sygnały tarczą do zatrzymywania pojazdów lub ręką
także może Ci pomachać, a i tak będziesz musiał się zatrzymać

Ludzie - czy Wy nie zdajecie sobie sprawy z tego, że nieznajomość prawa szkodzi i działa tylko na Waszą niekorzyść? NIE SŁUCHAJCIE bzdurnych wypowiedzi jakiejś dziennikarzyny czy parcha spotkanego na ulicy który wrzeszczy najgłośniej - CZYTAĆ PRZEPISY I POZNAWAĆ JE !!!
podpis użytkownika
"JP" to orientacja seksualna j=jestem p=pedałem
JURIJ_77 przytoczyłeś art dotyczący kontroli pojazdu a nie legitymowania! Nieznajomość prawa szkodzi. Ale sama znajomość treści to nie wszystko trzeba jeszcze rozumieć co jest napisane!
ale ale ... przecież ja pisałem o KONTROLI a nie legitymowaniu. Legitymowanie jest czynnością, która ma za zadanie ustalenie tożsamości osoby. Oczywiście że podczas kontroli przeprowadzane jest legitymowanie, więc jedno wynika z drugiego.
Cytat z mojej poprzedniej wypowiedzi:
policjant w terenie zabudowanym może nawet biegać w krótkich spodenkach a i tak ma prawo do sprawdzenia tożsamości, ba, nawet ma prawo do kontroli. Inaczej sprawa wygląda poza terenem zabudowanym - tam policjant musi być umundurowany.
także nie wiem o co się przyp🤬alasz i wymyślasz jakieś "legitymowania". Wyraźnie napisałem, że PODCZAS KONTROLI. Po c🤬j dorabiasz jakieś niewypowiedziane przeze mnie farmazony ... Ja rozumiem, że do błędu przyznać się jest ciężko ale ...
także zastosuj się do tego co sam napisałeś:
trzeba jeszcze rozumieć co jest napisane!
...