👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kobo7 napisał/a:
Lepszy gołąbek za oceanem, niż russki mir w domu.
No nie wiem, jak się skończyła pomarańczowa rewolucja dla Ukrainy? Jak się skończyła dla Polski? Nic się nie dzieje bez przyczyny

kobo7 napisał/a:
glupi powiedział co wiedział

spike2222 napisał/a:
Dzieci nie pamiętają cudownych lat PRL, jak cudownie nam było w ruskim mirze
A ty pamiętasz?
Za PRL było ZWYKŁYM LUDZIOM dużo lepiej niż obecnie.
Gdy mojego znajomego kierownik po złości chciał wyrzucić z roboty,po napisaniu skargi do PZPR, kierownik - komuch z płaczem go przepraszał.
Dyrektor firmy zatrudniającej 2000 osób zarabiał max 3-5 razy tyle co zwykły pracownik.
Była bieda? Tak.
Bo Regan chciał nas wszystkich zagłodzić organizując sankcje na wszystko.
Ale też spłacaliśmy długi zaciągnięte m.in. przez ZSRR jako Lend-Lease za broń, amunicję i sprzęt którego kacapy używały również do pokonania Niemców okupujących Polskę.
USA nie dało tego za darmo.
Wiem, że niektórym się zwoje mózgowe i styki przegrzeją oraz puszczą zwieracze, ale prawda jest taka, że Niemcy planowały większość Polaków wymordować, a z reszty zrobić niewolników. I od takiego losu uchronił nas ZSRR, którego nienawidziłem i nadal nienawidzę.
Jednak Polacy to z natury niewolnicy i dlatego od razu wprzęgli się w niewolę UE bo muszą się pytać czy mogą ściąć własne drzewo i czy mogą użyć go jako opału...
kawior2007 napisał/a:
No nie wiem, jak się skończyła pomarańczowa rewolucja dla Ukrainy? Jak się skończyła dla Polski? Nic się nie dzieje bez przyczyny
Ja wiem jak.

kobo7 napisał/a:
Ale wiesz. że mir to ruskie słowo?

gressive napisał/a:
Ale wiesz. że mir to ruskie słowo?
To nie żaden "gołąbek" tylko bombowiec demokracji.
kobo7 napisał/a:
Idź i zaciągnij się, płacą podobno nieźle. Jednego barana będzie mniej jak cię upieką w dołku. Ha, tfu! Piwniczny tłuku z wypranym łbem.
darek1234 napisał/a:
Siriuz i jego mit cudownego życia w kacapSStanie. Jedź do mateczki roSSji i żyj do końca swoich dni
Och, dawno Ciebie tu nie było antypolski naziolku

marianer7 napisał/a:
kolejna kolorowa rewolucja inspirowana wiadomo przez przez kogo, największego gołąbka pokoju zza oceanu
Ten gołąbek ma dziwnie wielki nos i masę kasy, wpływów
zabierzmy ludziom bron, nie beda mogli sie zbuntowac
tymczasem ludzie:
tymczasem ludzie:

darek1234 napisał/a:
Siriuz i jego mit cudownego życia w kacapSStanie. Jedź do mateczki roSSji i żyj do końca swoich dni
Idź dalej żyć pod butem. Tylko wcześniej sprawdź definicję słowa niepodległość.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie