Dublin zaczął przyjmować „palestyńskich uchodźców” wysłanych przez Londyńskich ż__ów. Dlaczego zawsze są ludzie w wieku wojskowym? Gdzie są kobiety i dzieci? A dlaczego są w Europie, a nie w Egipcie? Żadne kraje muzułmańskie nie chcą własnych śmieci.
Czyli istnieje inglisz bardziej paskudny niż britisz inglisz....
O, widzę że mamy tu filologa anglistę. Co to jest "britisz inglisz"? Która to z lokalnych odmian języka angielskiego używana na Wyspach Brytyjskich wydała ci się taka paskudna? Cockney? Estuary? Scouse? Geordie? Brummie? West Country? Black Country? Scots? Doric? A może nie spodobała ci się któraś z wersji bardziej eleganckich, RP, Queen's English albo wersja oxfordzka? Mógłbyś czymś uzasadnić swoją opinię?
I - co najważniejsze - jaką wersją języka angielskiego sam się posługujesz? Po wyższości wobec dialektów brytyjskich wnioskuję że mówisz z nienagannym akcentem transatlantyckim. Szacun. Mógłbyś nagrać próbkę i wrzucić tutaj żebyśmy mogli się czegoś od ciebie nauczyć?
O, widzę że mamy tu filologa anglistę. Co to jest "britisz inglisz"? Która to z lokalnych odmian języka angielskiego używana na Wyspach Brytyjskich wydała ci się taka paskudna? Cockney? Estuary? Scouse? Geordie? Brummie? West Country? Black Country? Scots? Doric? A może nie spodobała ci się któraś z wersji bardziej eleganckich, RP, Queen's English albo wersja oxfordzka? Mógłbyś czymś uzasadnić swoją opinię?
I - co najważniejsze - jaką wersją języka angielskiego sam się posługujesz? Po wyższości wobec dialektów brytyjskich wnioskuję że mówisz z nienagannym akcentem transatlantyckim. Szacun. Mógłbyś nagrać próbkę i wrzucić tutaj żebyśmy mogli się czegoś od ciebie nauczyć?
Mow za siebie, anglo- saski to anglosaski. Chciałeś zabłysnąć q pewno nawet or not to be nie potrafisz odmienić m. Takie sadisticowe cwaniaczki. Dziw ze to nie najlepszy komentarz bo zdecydowanie najgłupszy
Daj spokój, ziomek nie ma pojęcia. Ten koleś nie mówi nawet z akcentem britisz englisz, tylko całkiem innym
No tak. Koleś mówi z ciężkim irlandzkim akcentem, dlatego ziomek napisał że ma jeszcze gorszy akcent od brytyjskiego.
Osobiście jestem fanem akcentów irlandzkich i szkockich, jakieś bardziej melodyjne mi się wydają się od tych z Anglii.
No tak. Koleś mówi z ciężkim irlandzkim akcentem, dlatego ziomek napisał że ma jeszcze gorszy akcent od brytyjskiego.
Osobiście jestem fanem akcentów irlandzkich i szkockich, jakieś bardziej melodyjne mi się wydają się od tych z Anglii.
Irlandia ma tez wiele różnych akcentów. Całkiem inny akcent jest w Dublinie, a inny w Cork, a inny w Limerick.
Koleś z filmiku mówi z akcentem z Dublina, prawdopodobnie z tak zwanego inner city. Bo w samym Dublinie też są różne akcenty, inny jest na południu miasta, a inny na północy. Mieszkam tu 25 lat, pozdro
[ Dodano 2024-06-10, 20:25 ]
Jak ktoś jest zainteresowany, to np. z takim samym akcentem jak koleś z filmiku mówi gwiazdor mma Conor McGregor. On pochodzi właśnie z Dublina z inner city.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie