👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:31
🔥
Ruska technologia śmigłowa
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Każdy system walki wygląda identycznie Ty uderzysz mnie tutaj ja zablokuje Cie taki odbiore Ci nóż i heja, tylko ze kravka ma jedna zalete uwzglednia walkę z wieksza ilościa przeciwników co jest czasem pomocne.

Ja jak chodziłem na kravkę kilka miesięcy to już na pierwszym treningu trener powiedział, że jak ktoś z nożem chce twój portfel to mu go oddaj bo nie warto ryzykować że coś ci nie wyjdzie a zamiast tego wejdzie ci nóż pod żebra. Krav maga jako tako jest ok, tam nie ma że boli, MA BOLEĆ, kop w jaja, palce w oczy i pięścią w krtań ale tylko w sytuacji zagrożenia życia i tylko w ostateczności.

To jeśli ta Krav Maga jest taka bezużyteczna, to dlaczego szkoli się w niej armie wielu krajów świata, m. in. izraelską (w Polsce również)? I jak może być nieskuteczny system, który opracował facet chcący bronić się przed faszystowskimi bojówkami? Oni na pewno w realnym starciu atakowali go we wcześniej ustalony z nim sposób.
A jeśli chodzi o "szoł przed kamerami" to są one specjalnie wcześniej przygotowywane, żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia kogoś podczas takiego pokazu. Bo w ten sposób m. in. szuka się nowych adeptów. Pokaz obejrzy np. 1000 osób, 100 podjara się tak, że zaraz polecą zapisać się na zajęcia, z tego 10 przyjdzie więcej niż raz, a 1 wejdzie w to "na poważnie" i coś będzie już robił ze swoim życiem, a nie wypatrywał oczy w TV, albo nabijał levele w Diablo. Taki pokaz ma być efekciarski i wiadomo, że ci, którzy coś trenują, to wypatrzą od razu, że jest to ustawione. Ale pokaz jest jak trailer filmu - wycina się najbardziej widowiskowe fragmenty i pokazuje ludziom, a potem dopiero okazuje się, że to tak na prawdę krew pot i łzy, a nie widowiskowa sielanka.
A jeśli chodzi o "szoł przed kamerami" to są one specjalnie wcześniej przygotowywane, żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia kogoś podczas takiego pokazu. Bo w ten sposób m. in. szuka się nowych adeptów. Pokaz obejrzy np. 1000 osób, 100 podjara się tak, że zaraz polecą zapisać się na zajęcia, z tego 10 przyjdzie więcej niż raz, a 1 wejdzie w to "na poważnie" i coś będzie już robił ze swoim życiem, a nie wypatrywał oczy w TV, albo nabijał levele w Diablo. Taki pokaz ma być efekciarski i wiadomo, że ci, którzy coś trenują, to wypatrzą od razu, że jest to ustawione. Ale pokaz jest jak trailer filmu - wycina się najbardziej widowiskowe fragmenty i pokazuje ludziom, a potem dopiero okazuje się, że to tak na prawdę krew pot i łzy, a nie widowiskowa sielanka.

BurbonPL napisał/a:
pin, masz coś do nabijania leveli w diablo?
Coś taki przewrażliwiony? Mam 55 level w CoD4 (zdobyty, nie zhackowany), więc luzik. Ale nie jest to mój sens życia. Wolę iść biegać.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie