0statniSprawiedliwy napisał/a:
Nie, ale już dużo filmików na youtubie oglądałem więc żaden dres nie podskoczy
te filmiki mają jakąkolwiek wartość tylko wtedy gdy masz dobrego sparingpartnera oraz trenera który sprawdzi czy poprawnie wykonujesz daną technikę. Także polecam ci poszukać treningów gdzieś w okolicy ,trenować pod okiem trenera i dopiero wtedy zacząć oglądać takie filmiki i je analizować oraz czerpać z nich jakąkolwiek wartość.
Martwy punkt będzie jak go skasują
Śmiesznie wygląda murzyn mówiący płynną polszczyzną, coś, na co cięzko się natknąć w internecie.
konto usunięte
2014-09-29, 8:37
O tym , że to jednak nie dobrze zrobiony dubbing zorientowałem się w połowie filmiku
Kenny_Miller napisał/a:
pomimo czarnego koloru skóry i swojego pochodzenia czuję się bardziej Polakiem
OOO, relatywista, albo jest się rasistą albo nie.
Czuć to on się może, wystarczy, że ja nie czuje go jako Polaka, czyli nie czuję z nim więzów kultury, języka, terytorium i nie wykształcałem z nim wspólnych dziejów.
konto usunięte
2014-09-29, 9:51
@Krak
Wzięzi języka - masz,mówicie razem pięknie po Polsku;
Więzi kultury - masz, gościu całe życie wychowywał się w Polsce (chyba, że ty urodziłeś się w jakimś Pakistanie i masz inną kulturę);
Więź terytorium - to samo, o ile jesteś w Polsce macie tę więź;
Wykształcanie dziejów - O ile mieszkasz w Polsce, to kształtujesz ją razem z Izum (Izem? Nie wiem jak i czy to się odmienia);
Oczywiście możesz "nie czuć go jako Polaka", tak jak eurocebulak, tj. kosmopolita może nie czuć się Polakiem, co nie zmienia faktu, że ziomek jest Polakiem o nigeryjskich korzeniach.
konto usunięte
2014-09-29, 15:53
w sumie zgadzam sie z Kenny_Miller jak sie kolorowi asymiluja, nie ida po socjal tylko, pracuja, przejmuja i pielegnuja nasza kulture, nie wciskaja nam swojej religii to niech sobie z nami żyją, można takiemu dać ksywke po zdobyciu obywatelstwa Zawisza Czarny (jak u Ćwieka)
a problem sami sobie zrobilismy, po cholere wywozilismy ich latami jako niewolnikow, teraz tylko trzeba odpowiadac za "zło" białego czlowieka, a trzeba bylo ich nie ruszac z afryki, czasem na safari skoczyc, popatrzec jak zyja dziko