Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Jak dorobić się fortuny
SuchyJan • 2014-08-01, 10:21
Młodzieniec zapytał starszego wiekiem bogatego mężczyznę o to, jak ten dorobił się fortuny.

Starszy człowiek pogładził palcem drogą wełnianą kamizelkę i rzekł: „Cóż, synu, to był rok 1932, apogeum Wielkiego Kryzysu. Zostało mi ostatnie pięć centów.”

„Zainwestowałem te pięć centów w jabłko. Cały dzień spędziłem na polerowaniu tego jabłka, a pod koniec dnia sprzedałem je za 10 centów.”

„Następnego ranka zainwestowałem te 10 centów w dwa jabłka, które następnie cały dzień polerowałem, żeby o 17:00 sprzedać je za 20 centów. W ten sposób przepracowałem okrągły miesiąc, pod koniec którego zebrałem fortunę w wysokości 9,80 USD.”

„Potem zmarł mój teść i zostawił nam dwa miliony dolarów”
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
KrisCFC 2014-08-01, 17:38 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
cola1111 2014-08-01, 18:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 18:04 24
Zgłoś
Magicalan 2014-08-01, 18:14 11
@up up
Gdybyś rzeczywiście miał te pomysły to ogarnąłbyś się i zrealizował chociaż jeden z nich i zarabiał sobie hajs. Ale zamiast tego wolisz wylewać żale na forum jaka to Twoja rodzina jest przeciętna. W Polsce jest dużo sposobów żeby zarobić, jak się jest kumatym. Inwestorów też nie brakuje, ale żeby to wiedzieć musiałbyś się zainteresować tematem dokładniej. Ale Ty wolisz siedzieć i "wymyślać" biznesy życia. Powodzenia marzycielu, krowa która dużo ryczy mało mleka daje, pamiętaj.
Zgłoś
JankoSado 2014-08-01, 18:49 4
cola1111

a prowadziłeś jakąkolwiek działalność w tym naszym mafijnym kraju, gdzie nie ma jednolitych przepisów
a każdy Naczelnik US może wystawiać różne interpretacje, które po kilku latach mogą zostać zakwestionowane

gdzie każda kontrola Skarbowa kończy się karą, a jak nie znajdą to gnębią, aż delikwent podda się "samoukaraniu"

jeszcze jedno,
w obecnych czasach możesz wkręcić się gdzieś zagranicę i zarobić trochę grosza na start, nie masz chyba żony ani dzieci na utrzymaniu, następnie może jakieś dotacje unijne lub z urzędu pracy, młodym dają na start
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 19:04 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 19:09 1
Cola1111
-istnieje coś takiego jak szkolenia startupowe
-kredyt do 50tys pln dostaniesz na firmę bez problemu, jak więcej to napiszesz biznesplan
-nie chcesz kredytu a twój pomysł ma potencjał to uderzasz do inwestorów
Zgłoś
piterek098 2014-08-01, 19:40 1
jak kogoś stać na pięcioletni samochód to się mu przelewa bo ja mam 17-letni i nie mogę powiedzieć że muszę liczyć każdy grosz ,chociaż mogło by być lepiej
Zgłoś
beno1 2014-08-01, 19:57 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 19:59 8
Zgłoś
beno1 2014-08-01, 20:09 2
Plecionkarz napisał/a:

Wiesz na kogo wyrastają tacy którzy w wieku 20+ lat bujają w obłokach i myślą, że marzycielstwo oderwane od rzeczywistości przyniesie im sukces? Na zramolałych 40 latków którzy mają gównianą dorywczą robotę bo ostatnie 20 lat czekali aż nadejdzie ich moment. Moment nie nadszedł więc jak na podstarzałego niewykwalifikowanego bezrobotnego przystało cieszą się jak mogą marchewki popielić za 3zł/h. Pomysły bez doświadczenia znaczą gówno, nie siedziało się w branży, nie ma się kontaktów to jest się skazanym na klęskę i długi. Więc radzę nie gardzić tymi którzy idą do roboty tuż po szkole zamiast siedzieć i czekać aż świat stanie otworem bo tym otworem będzie śmierdząca dupa.

Mój szwagier (35), całe życie bujający w obłokach, pierwsza praca w wieku 26 lat - jako cieć na parkingu. Zero szkoły, tylko co chwila genialne pomysły na biznes. Aktualnie siedzi na bezrobociu, kręci papierosy na maszynce, kiepuje do słoika, gapi się w okno i dwa razy na tydzień dostaje olśnienia... genialnego pomysłu na fortunę, tzw wizjonerzy.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 20:37 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-02, 1:11 1
beno1 napisał/a:

Mój szwagier (35), całe życie bujający w obłokach, pierwsza praca w wieku 26 lat - jako cieć na parkingu. Zero szkoły, tylko co chwila genialne pomysły na biznes. Aktualnie siedzi na bezrobociu, kręci papierosy na maszynce, kiepuje do słoika, gapi się w okno i dwa razy na tydzień dostaje olśnienia... genialnego pomysłu na fortunę, tzw wizjonerzy.

Nie 35 tylko blisko 60 .
btw.Mógłabyś załatwić od Ferdka Autograf?
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-02, 3:11
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-02, 8:37
@cola1111 master of troll...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem