Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:34
Jak dorobić się fortuny
SuchyJan • 2014-08-01, 10:21
Młodzieniec zapytał starszego wiekiem bogatego mężczyznę o to, jak ten dorobił się fortuny.

Starszy człowiek pogładził palcem drogą wełnianą kamizelkę i rzekł: „Cóż, synu, to był rok 1932, apogeum Wielkiego Kryzysu. Zostało mi ostatnie pięć centów.”

„Zainwestowałem te pięć centów w jabłko. Cały dzień spędziłem na polerowaniu tego jabłka, a pod koniec dnia sprzedałem je za 10 centów.”

„Następnego ranka zainwestowałem te 10 centów w dwa jabłka, które następnie cały dzień polerowałem, żeby o 17:00 sprzedać je za 20 centów. W ten sposób przepracowałem okrągły miesiąc, pod koniec którego zebrałem fortunę w wysokości 9,80 USD.”

„Potem zmarł mój teść i zostawił nam dwa miliony dolarów”
Zgłoś
KrisCFC 2014-08-01, 17:38 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 18:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 18:04 24
Zgłoś
Magicalan 2014-08-01, 18:14 11
@up up
Gdybyś rzeczywiście miał te pomysły to ogarnąłbyś się i zrealizował chociaż jeden z nich i zarabiał sobie hajs. Ale zamiast tego wolisz wylewać żale na forum jaka to Twoja rodzina jest przeciętna. W Polsce jest dużo sposobów żeby zarobić, jak się jest kumatym. Inwestorów też nie brakuje, ale żeby to wiedzieć musiałbyś się zainteresować tematem dokładniej. Ale Ty wolisz siedzieć i "wymyślać" biznesy życia. Powodzenia marzycielu, krowa która dużo ryczy mało mleka daje, pamiętaj.
Zgłoś
JankoSado 2014-08-01, 18:49 4
cola1111

a prowadziłeś jakąkolwiek działalność w tym naszym mafijnym kraju, gdzie nie ma jednolitych przepisów
a każdy Naczelnik US może wystawiać różne interpretacje, które po kilku latach mogą zostać zakwestionowane

gdzie każda kontrola Skarbowa kończy się karą, a jak nie znajdą to gnębią, aż delikwent podda się "samoukaraniu"

jeszcze jedno,
w obecnych czasach możesz wkręcić się gdzieś zagranicę i zarobić trochę grosza na start, nie masz chyba żony ani dzieci na utrzymaniu, następnie może jakieś dotacje unijne lub z urzędu pracy, młodym dają na start
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 19:04 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 19:09 1
Cola1111
-istnieje coś takiego jak szkolenia startupowe
-kredyt do 50tys pln dostaniesz na firmę bez problemu, jak więcej to napiszesz biznesplan
-nie chcesz kredytu a twój pomysł ma potencjał to uderzasz do inwestorów
Zgłoś
piterek098 2014-08-01, 19:40 1
jak kogoś stać na pięcioletni samochód to się mu przelewa bo ja mam 17-letni i nie mogę powiedzieć że muszę liczyć każdy grosz ,chociaż mogło by być lepiej
Zgłoś
beno1 2014-08-01, 19:57 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 19:59 8
Zgłoś
beno1 2014-08-01, 20:09 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-01, 20:37 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-02, 1:11 1
beno1 napisał/a:

Mój szwagier (35), całe życie bujający w obłokach, pierwsza praca w wieku 26 lat - jako cieć na parkingu. Zero szkoły, tylko co chwila genialne pomysły na biznes. Aktualnie siedzi na bezrobociu, kręci papierosy na maszynce, kiepuje do słoika, gapi się w okno i dwa razy na tydzień dostaje olśnienia... genialnego pomysłu na fortunę, tzw wizjonerzy.

Nie 35 tylko blisko 60 .
btw.Mógłabyś załatwić od Ferdka Autograf?
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-02, 3:11
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-02, 8:37
@cola1111 master of troll...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem