Główna Poczekalnia (2) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
gohan27-01 2017-02-25, 18:50
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-25, 19:11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BubaBuba 2017-02-25, 20:16 2
Zgłoś
waloos 2017-02-25, 20:20 10
Zgłoś
Kosmodysk 2017-02-25, 20:31 1
Zgłoś
meier 2017-02-25, 20:58
Zgłoś
waloos 2017-02-25, 23:35
Zgłoś
Henboh 2017-02-25, 23:51 2
@waloos
Tak jak meier pisał, jest zakaz wyprzedzania przed i na przejściu, ale tylko w sytuacji ruchu nie kierowanego (brak sygnalizacji). Przy sygnalizacji pieszy ma czerwone i nie ma prawa znaleźć się na przejściu, więc takie wyprzedzanie mu nie zagraża (pomijam sytuacje pieszych ładujących się na czerwonym). Tu nie trzeba być z drogówki, tylko znać przepisy (ale przecież kierowca król szos, takimi pierdołami nie będzie sobie dupy zawracać).

Ostatnio to tłumaczyłem jednemu, to napiszę to i tutaj:

Hierarchia poleceń
"Art. 5.
1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani stosować się do poleceń i sygnałów dawanych przez osoby kierujące ruchem lub uprawnione do jego kontroli, sygnałów świetlnych oraz znaków drogowych, nawet wówczas, gdy z przepisów ustawy wynika inny sposób zachowania niż nakazany przez te osoby, sygnały świetlne lub znaki drogowe.

2. Polecenia i sygnały dawane przez osoby kierujące ruchem lub uprawnione do jego kontroli mają pierwszeństwo przed sygnałami świetlnymi i znakami drogowymi.

3. Sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi regulującymi pierwszeństwo przejazdu."

oraz a raczej przede wszystkim

"Art. 26.
3. Kierującemu pojazdem zabrania się:

1) wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany;"
Zgłoś
shiters 2017-02-26, 1:26
Witam, to ja byłem kierowcą tego audi, fajne tezy tutaj macie pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-26, 2:20
shiters napisał/a:

Witam, to ja byłem kierowcą tego audi, fajne tezy tutaj macie pozdrawiam

Nie stać cię na takie auto więc spadaj.
Zgłoś
rudikopf 2017-02-26, 9:22 1
Nie wiem ile w tym racji ale byłem już w kilku warsztatach samochodowych o w miarę nienagannej opinii i w każdym zdarzyło mi się słyszeć, że audi jest dla pedałów...
Zgłoś
afcv 2017-02-26, 10:47
Zgłoś
Sonal 2017-02-26, 11:15
Zgłoś
kawkaman 2017-02-26, 13:19
ostatnio wszelakiej masci buraki poprzesiadały się do audi :/
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-26, 16:07 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem