📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:58

Wszystkim pałającym nienawiścią do Śląska, oraz niedouczonym gamoniom dążącym do autonomii polecam poczytać o historii tego regionu. Dodam tylko tyle, że pierwsze wzmianki o Śląsku wchodzącym w skład państwa Mieszka pojawiają się w 990 roku!

@MaximKatowice, @ulthart
Fajnie wiedzieć, że jest ktoś nieogarnięty szałem zbiorowego rasizmu i nienawiści do rodaków
Fajnie wiedzieć, że jest ktoś nieogarnięty szałem zbiorowego rasizmu i nienawiści do rodaków

Dodam jeszcze tylko tyle, że Śląsk leży na terenie obecnych województwa śląskiego, opolskiego, dolnośląskiego, lubuskiego, zahacza też o skrawki wielkopolskiego. Nie mówiąc o tym, że część Śląska znajduje się na terenie Czech, oraz Niemiec. Więc zastanów się jeden z drugim, czy tak szczekając, przypadkiem nie gryziesz sam siebie w ogon.

Całe życie mieszkam w stolicy Śląska - pięknym mieście Wrocławiu. Jestem gorolem ale Górnoślązaków lubia - gryfne chopy

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie