Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Może ktoś kiedyś posiadał taką kartę i również przestała mu działać, tutaj tutorial jak łatwo i szybko ją naprawić

Podpis z Youtube:
Co się stało: Przy produkcji kart tej serii użyto do lutowania cyny słabej jakości, która po pewnym czasie zaczyna mieć problemy z przewodzeniem prądu. Objawy, które temu towarzyszą to dziwne krzaki na ekranie, artefakty, które pojawiają się już w biosie, brak możliwości uruchomienia systemu. Temperatura topnienia cyny to 190C. Po włożeniu karty do piekarnika tzw. "zimne luty" zostają zregenerowane i karta znów działa prawidłowo.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
makabrax 2012-07-08, 22:45 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-08, 22:50 1
nie lepiej opalarka luty poprawic?
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-08, 22:50
Reflow. Mniej skuteczny i bardziej niebezpieczny niż reballing, ale jak wszytko pójdzie zgodnie z planem to działa tak samo
Zgłoś
RdK 2012-07-08, 22:57 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-08, 22:59
Ja mam GeForce 7900GTO Podczas gry(PES12 itp) po ok. 10ciu minutach wyskakują mi czarne paski. Da się zniwelować ten problem tym sposobem czy karta jest już do wyrzucenia??
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-08, 23:02
Tak gwoli wyjasnienia, cyna topniej w temperaturze 232C, ten konkretny stop lutowniczy topnieje w 190C.
Z tego co slyszalem, to stopy lutownicze byly slabej jakosci poniewaz bodajze w 2006 roku wycofano z nich olow, przez co na poczatku byly problemy z jego tanim aczkolwiek skutecznym zamiennikiem.
Zgłoś
Shock 2012-07-08, 23:04
jest jeszcze inny sposób. lutownica. <facepalm>
Zgłoś
orzeszwmorde 2012-07-08, 23:06
Zgłoś
~mcmt 2012-07-08, 23:06
ZAJEBISTE
Duże piwo dla kolegi BIOSmaster
Miałem 295GTX, który przestał odpalać (trzeba było go wygiąć, aby zadziałał). Czy dobrze myślę, że procedura mogłaby wtedy pomóc?
Zgłoś
Kastrator 2012-07-08, 23:08
No właśnie zastanawiam się czy mojego starego GF 8800 GTS (320) nie wrzucić do piekarnika... karta miała okres gwarancji 2 lata, a zepsuła się po 25 miesiącach...
Zgłoś
TwardyJohn1 2012-07-08, 23:16
Robiłem jakieś 3 tyg temu na 8800GTS (640MB) Działa jak nówka , no i ten zapach kurczaka jak odpalam komputer.
Zgłoś
NomadUG 2012-07-08, 23:16
JOOO 8800 GTS najlepsza karta swiata !!! moja ma 5 rok ;p jeszcze za 2 kafle kupowana... temperatura max 56-60 stopni chdzi jak nowa ; P polecam kupować bo teraz tania jak barszcz
Zgłoś
TommyTheRipper 2012-07-08, 23:17
Ja swoją też grzałem, ale przesadziłem o parę stopni z temp. i kondensatorów parę puściło z dymem. Sposób dobry, tylko na temp. uważać. Na szczęście 9800GTX mi nie sprawia tego problemu.
Zgłoś
krychu90 2012-07-08, 23:22
Mi swojego czasu pomogło, ale tylko 2 razy
Zgłoś
thewhitestar 2012-07-08, 23:34
Ale i tak mu czarne paski latają... ;/
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem