Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:28
konto usunięte 2012-11-17, 19:27
Szczerze mówiąc to przejrzałem stronę tego gościa i z pełną świadomością że może to być kit zamówiłem ten zestaw. Ahh ta magia reklamy
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 19:43
@Garbatyx Bóg na pewno

Cytat:

W starannej polszczyźnie powinniśmy pisać i mówić „Weź tę książkę”. Tradycyjna forma tę bywa jednak zastępowana formą tą. Wynika to stąd, że wśród różnych określeń rzeczownika rodzaju żeńskiego (w naszym wypadku jest to wyraz książka) tylko zaimek ta ma w bierniku końcówkę -ę, podczas gdy inne określenia przyjmują końcówkę -ą: „Weź tę książkę”, ale: „Weź tamtą książkę”, „Weź pierwszą książkę”, „Weź ładną książkę”.
Mówiąc Weź tą książkę, odmieniamy zaimek ta analogicznie do tych określeń. W mowie potocznej jest to dopuszczalne, zwłaszcza w takich, jak podane w pytaniu, potocznych kontekstach: „Połóż tą łyżkę”, „Daj tą skarpetę”.
— Grzegorz Dąbkowski, prof., Uniwersytet Warszawski

Zgłoś
Vendal 2012-11-17, 19:50
Działa

Popatrzyłem na reakcje hydrolizy tristerynianu gliceryny i zapamietalem ja w jakies 10 sek.
Godzine potem potrafilem ciagle ja napisac.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 20:16
od jego gadania odechcialo mi sie zyc
Zgłoś
Draiks 2012-11-17, 20:16 7
Ile trwa buff po użyciu tej techniki?
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 20:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 20:30
Jeśli chodzi o test który został rzekomo przeprowadzony przez matkę naszego gadatliwego kolegi, nie był obiektywny. Jeżeli studenci zaczęli od czytania na "sucho" bez użycia metody to mieli wystarczająco dużo czasu by się skupić aż do testu z pomarańczą. Chętnie bym zobaczył to doświadczenie gdzie osoba która użyje ów techniki najpierw zrobi test na czytanie a po pewnym czasie gdy "metoda" utraci swoje działanie rozwiąże ponownie inny z tego samego zakresu
Zgłoś
voivodpk2 2012-11-17, 20:35
Kto posiada całość tego pacana niech wrzuci chętnie przeczytam
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 22:14
10 minutowy filmik o 10 sekundowej technice. Dziękuje postoje.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 22:35 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 23:35
koleś pier.doli jak Rysio z "Czas Surferów"
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-17, 23:56

Teoria pomarańczy.

Skupiam się na dwóch piersiach na raz. Dłużej jak 10 sekund.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-18, 0:28
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-18, 0:50
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem