A jakby tak ludzi z tego cyrku na łańcuszek i do Cyrku?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:55
bonCziki napisał/a:
ok, obejrzałem filmik, rozumiem że zwierzęta cyrkowe cierpią, nie ukrywam że jest mi ich żal i co dalej? mam nie chodzić do cyrku w którym występują zwierzęta? bo nie za bardzo trybie co ja zwykły człowiek mogę zrobić by nie stosowano takich praktyk
W tym cała tragedia, że niczego nie da się zrobić. Jakby ludzie przestali chodzić na występy zwierzaków to pozdychałyby z głodu. A tak przynajmniej słonik za udany występ, albo po treningu dostanie jakiś smakołyk. Ludzie myślący (dostrzegający i wrażliwi na takie rzeczy) mają przerąbane
Chyba pójdę do Zalewskich czy Polonii, zainwestuje w bilet i zrobię burde, zwyzywam, powiem im co myślę, a ludziom dam do zrozumienia że to jest znęcanie się nad zwierzętami a nie tresura. I guwno mnie obchodzić będzie wtedy co pomyślą dzieci. Niech ich starzy sie martwią.
Szkoda tylko, ze PETA wiekszosc zwierzat, ktore "ratuje" pozniej zabija sama.
Ludzie, czy wy myślicie, że takie dorosłe słonie odnalazły by się w dziczy, gdyby je wypuszczono na wolność ... Cierpią przy treningu, ale następstwem treningu są występy, które mają już wbite w swoje słoniowe głowy i robią wszystko automatycznie ( odruch warunkowy ). Poza tym Stany są akurat takim państwem gdzie źle traktowane zwierzęta od razu były by zabrane i wysłane do zoo, więc aż tak strasznie chyba mieć nie mogą. Żarcia na pewno mają pod dostatkiem , tyle ile normalny słoń nie zdobędzie podczas normalnego żeru. Wringling Circus to bogaty cyrk , z dużą przeszłością na którym w latach 80 i 90 występy były prowadzone na 3 arenach na raz. Więc aby obejrzeć dokładnie przedstawienie należało przyjść 3 razy do cyrku.. To jest USA , to jest biznes.
peta sucks mogło wyglądać bardziej hardkorowo gdyby ktoś ich z tyłu zastrzelił i napisał ich krwią red cross sucks
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie