Jak do mnie dzwonią to zawsze wypytuje ich dokładnie o najdroższy abonament jaki mają, dokładnie wszystko - ile za sms, ile za rozmowę, jakie pakiety za darmo, jaki telefon dają za 1 zł, co ten telefon ma, ile ma megapikseli, ile wytrzymuje na baterii, jaką ma złączkę w ładowarce, a potem kończę krótkim "to ja się jeszcze zastanowię". A jak dzwonią drugi, trzeci, czwarty raz to powtarzam operację, po 4 nawet najmniej rozgarnięte debile zaskakują że ich robię w c🤬ja i przestają dzwonić
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Konto usunięte
2012-08-31, 11:42
Przerobiłem troszkę w czymś podobnym tyle że biegałem po mieszkaniach... Zostawiałem robotę bo faktycznie średnio się czułem wciskając jakiejś babci 19 kanałów HD... Najbardziej wk🤬iająca forma sprzedaży było wciskanie ze to kosztuje 600 zł(a faktycznie 500) i wyskakujesz z pytaniem czy jest tu Pan/Pani zameldowany jeśli tak to podajesz że masz dla niej rabat i dopiero mówisz o faktycznej cenie 500 zł...
A i te firmy działają jak piramidki, ty dostajesz np 100 za umowę twój przełożony 50 zł za Ciebie a manager 100 za swoich pracowników... Szkoda gadać
Te firmy są śmieszne, kończy się na tym, że dają umowę ludziom którzy praktycznie nie mają dochodów i najprawdopodobniej nie mają nawet mozliwości opłacenia założenia tej telewizji. Najczęściej jeszcze dorzucają do tego telewizor.
Konto usunięte
2012-08-31, 15:35
Telemarkietery zasrane.
Konto usunięte
2012-08-31, 22:12
Szkolenie w call center, skąd dzwonią tzw. "konsultanci sieci ...", wygląda tak samo.
Konto usunięte
2012-08-31, 22:14
to niech do mnie przyjdą
Konto usunięte
2012-08-31, 22:24
Ostatnio do mojego ojca z heyach dzwonili i namawiali na telefon za złotówkę w zamian za zrobienie kilku doładowań, nie trzeba podpisywać umowy ani nic. Wszystko tak ładnie, żadnych zobowiązać. A jak ja zacząłem gadać z tym kolesiem i zadawać mu pytania to się okazało, że trzeba dokonać 48 doładowań za 30zł czyli prawie półtora tysiąca wyj🤬. Ja muszę mieć na papierze to na co się zgadzam bo takie ścierwo jak nagrana rozmowa telefoniczna jako wiążąca umowa to największe c🤬jostwo pełne kłamstw i niedopowiedzeń. J🤬 te oferty wszystkie.
Konto usunięte
2012-08-31, 22:33
"A czy to będzie w HD?
To jest cyfrowa jakość."
Jak mnie wk🤬ia slogan "cyfrowa jakość"! Większość niby-fachowych terminów w powyższej "instrukcji" nie znaczy zupełnie nic, ale ta j🤬a "cyfrowa jakość" ostatnio jest wszędzie i mało kto wie że jest to stwierdzenie w tym kontekście bliskoznaczne do "wielkie gówno".
Rozj🤬o mnie 32.
Swoją drogą pracuję w Orange (call center) na kampanii neostrada i wiem jak wygląda "zbijanie obiekcji klienta", "język korzyści" i "badanie potrzeb". Tyle, że ja w gierki się nie bawię, bo jestem z pełnoprawnej firmy, a nie jakiejś lipnej firmy jak ta powyższa.
K🤬a "Centrum Telewizji Cyfrowej" śmiech haha, a potem "współpracujemy ze wszystkimi platformami", to jest popularna ściema, która firmy: Novum, Telegrosik, Telekomunikacja Dzień Dobry, Dialog stosowały na klientach dawnej TePsy.
Także nie dajcie się nabrać tylko zamykać drzwi przed c🤬jami i dopytać jaka firma - jeśli jest to rozmowa telefoniczna.
Pozdrawiam i nie dajcie się zaciągnąć do pracy w podejrzanej firmie jak te powyższe..
Konto usunięte
2012-08-31, 23:08
@up, zauważ, że chodzi o całkiem popularną firmę...
Konto usunięte
2012-08-31, 23:21
robiłem dwa tygodnie w call center. zostałem opieprzony, że nie nalegałem na gościa, któremu żona dzień wcześniej zmarła. tego samego dnia zrezygnowałem
PiotrTAG napisał/a:
Tak powinna wyglądać taka rozmowa :
ps.jest to ustawione,ale pokazuje jak można rozj🤬 takiego typa w pył,tak by nic już nam nie chciał wcisnąć !.
seems legit.
no ale gimby łykną wszystko.
Konto usunięte
2012-08-31, 23:34
Do mnie dzwonią co chwilę oferując "telefon taniej niż obecnie". Telekomunikacja Telepolska to jest najlepszy szwindel tego typu. To drugie "tele" w nazwie mówią półgłosem jakby im ktoś w między czasie kutacha wepchnął.
Naciągacze pieprzone. Dla nich wszystkich mam ten oto gif:
Konto usunięte
2012-09-01, 0:14
k🤬a... przychodzę do domu z rozmowy kwalifikacyjnej w callcenter... patrzę w teczkę z materiałami k🤬a mać szkoleniowymi a tam to samo gówno co tutaj ...
teraz musze przez 3 miesiące naciągać emerytów bo kara pieniężna...
no c🤬j jakoś na fajki trza zarobić ...
Sam pracuje w Call Center i szczerze powiem że to szkolenie pokazane tu jest o kant c🤬ja. Szkolenie to musiał wymyślić jakiś lebiega w branży marketingowej - krótko mówiąc nie wiem co to za Call Center ale nawet szkolenie jest c🤬jowe co świadczy o firmie. Zero zbijania obiekcji - a jak są to tak c🤬jowe że aż krew się gotuje, a język korzyści jak kolega wspomniał....jaki tam jest k🤬a język korzyści ?? Ja to tam widzę zero korzyści. Normalne Call Center robi w c🤬ja, tak to prawda, czy to Orange czy T-Mobile czy inne, natomiast robi to z klasą i nie ściemnia z niczym - po prostu podkreśla korzyści obniżając przy tym negatywne strony zakupu tak aby klient skupił się na tym co dobre. Jak ludzie są idiotami i nie ogarniają tego że to ma brzmieć ładnie i działać na psychikę to ich problem. Tyle - Dziękuję za uwagę