Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zbyszard 2021-12-18, 22:22 1
Irokez napisał/a:

Jednak przed TV na kawę taki nie jest zły, zaleta że optycznie nie zagraca pomieszczenia. I tyle zalet. Mi wystarczyły. Zaj🤬ie kolanem w róg boli tak samo w drewnianym dębowym jak i szklanym.

No nie, różnica jest taka, że drewniany widzisz od razu nawet kątem oka, szklany blat nie widzisz bo widać to co jest pod nim - podłoga, dywan co tam kto ma.
Miałem kiedyś szklany stolik, sprzedałem na olx za parę zł bo już miałem dość. Szklany blat trzeba myć i od góry i od spodu, nie wytrzesz dobrze to smug narobi, dotkniesz ręką to ślady zostają, postawisz szklankę - ślad zostaje. Byle co przesuniesz to się rysa może zrobić. Nigdy więcej.
Zgłoś
MarekJarek1 2021-12-18, 23:12 5
Macie klatkę, na której widać, gdzie zaczyna się kruszenie.
Szkło pewnie z Chin albo z jakiegoś januszexu. Mam na chacie szklane drzwi grubości 8mm, którymi niejednokrotnie p🤬lnąłem o ścianę przez nieuwagę a tu wystarczył ciężar samej nogi od stołu.

Prawdziwe hartowane szkło:
youtube.com/watch?v=VW_Ml5Ttglg

Zgłoś
BrajanMoczywąs 2021-12-19, 1:22 1
C🤬ja się znacie „fizycy”.
Pęknięcie powstało od lewej ręki. Gość wygiął szybę co świadczy zmiana odbitego światła tuż przed pęknięciem i promieniowanie pęknięcia idące od ręki. Do tego efekt hartowanego szkła daje rozprysk poprzez rozprzężenie swojej materii.
Proponuję obejrzeć filmik na slow motion.
Zgłoś
Sirk 2021-12-19, 3:00
No szkoda chłopa nie por🤬ac dziś i pojutrze za to że jest j🤬ym debilem
Zgłoś
baronturbina 2021-12-19, 9:07 1
Aga2010 napisał/a:

Ty c🤬lu

Dzieci nie kłucie się! Okres świat Bożego narodzenia nadchodzi. Chrystus był miły dla wszystkich! Okażcie serce w świętym adwencie!
Zgłoś
Perhydrol 2021-12-19, 11:25
Wszyscy się kłócą jak to się stało a nikt nie zapytał: Po jaki c🤬j?
Zgłoś
StaryJakCieRobił 2021-12-19, 13:16
Na c🤬j kupować mebel gdzie położenie na nim szklanki grozi totalnym rozj🤬iem go?
Zgłoś
Pawehan 2021-12-19, 13:19
BrajanMoczywąs napisał/a:

C🤬ja się znacie „fizycy”.
Pęknięcie powstało od lewej ręki. Gość wygiął szybę co świadczy zmiana odbitego światła tuż przed pęknięciem i promieniowanie pęknięcia idące od ręki. Do tego efekt hartowanego szkła daje rozprysk poprzez rozprzężenie swojej materii.
Proponuję obejrzeć filmik na slow motion.

MarekJarek1 napisał/a:

Macie klatkę, na której widać, gdzie zaczyna się kruszenie.
Szkło pewnie z Chin albo z jakiegoś januszexu. Mam na chacie szklane drzwi grubości 8mm, którymi niejednokrotnie p🤬lnąłem o ścianę przez nieuwagę a tu wystarczył ciężar samej nogi od stołu.
Prawdziwe hartowane szkło:

Dokładnie Noga tego stołu spowodowała pęknięcie przez niezbyt silny ale "punktowy" nacisk na szkło hartowane które jest słabsze na takie działanie niż zwykłe szkło . Mimo że hartowane jest kilka razy mocniejsze

Zgłoś
Xumme 2021-12-19, 13:40 1
Aga2010 napisał/a:

Oparł o nogę od fotela gapa

czyli jeszcze nie doszłas do etapu fizyki w szkole? no nic.. poczekamy..

podpis użytkownika

Toruń
Zgłoś
brylant1412 2021-12-19, 20:07
będzie miał puzzle na zimowe wieczory

podpis użytkownika

>Każdy mężczyzna w swoim życiu wypowiada te trzy kłamstwa:
- Będę cię kochał wiecznie.
- Nigdy cię nie zdradzę.
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
Zgłoś
Wepss 2021-12-21, 0:07
Na c🤬j komu szklany blat.

podpis użytkownika

Fuck yeah
Zgłoś
WysuszoneGronoweTruchła 2021-12-21, 11:40
W życiu bym nigdy nie kupił żadnych szklanych mebli
Zgłoś