Ustawienie regulacji poziomej, którą to właśnie przestawił ten debil trwa kilka godzin i potrzeba oddać minimum 20 strzałów na strzelnicy z pozycjonerem statycznym. Czyli pomysł dobry na wk🤬ienie snajpera.
Podziałka po ustawieniu "0" przycelowego powinna być ustawiona w pozycji "0" na wieży i raczej łatwo wrócić do wcześniejszych ustawień.
Co do zerowania...
Oddajesz strzał, pocisk na odległości 100 yard trafia 50,4 mm na prawo od celu czyli 2 cale. Regulacje na lunecie masz np. 1/8 MOA na 100 yard przestawiasz 16 klików i jest zero! (odległość do celu mierzysz paralaksą a odległość trafienia od celu dotami)
A i ktoś pisał o klikaniu i lunetach bazarowych... lunety po kilka tysięcy złotych też tak klikają.

Wiesz to z doświadczenia? Pytam, bo jak czytałem kiedyś podręcznik strzelców wyborowych, to podawali, że zwykle wystarczą już 2-3 strzały na przystrzelanie. Czysta ciekawość, nic nie sugeruję.
Jeśli ma się dużo szczęścia to można wyregulować nawet za 1 strzałem. Ale w praktyce to minimum 5 strzałów. Z tym 20 to trochę przesadziłem

podpis użytkownika
Ola gringo
W ryj byś dostał gdybyś tylko łapy ruszył do celownika. Dodatkowo na "zero" zwykłym szwejkom się blokowało. Tam są dwie takie śrubki k🤬a mać.
Sp🤬olony ten sadol gimbami nawet w moderacji.
Ustawienie regulacji poziomej, którą to właśnie przestawił ten debil trwa kilka godzin i potrzeba oddać minimum 20 strzałów na strzelnicy z pozycjonerem statycznym. Czyli pomysł dobry na wk🤬ienie snajpera.
Godzina lub mniej wystarczy na wyregulowanie lunety w obu osiach (wliczając maszerowanie do tarczy odległej o 100m i z powrotem) plus jakieś 3 do 5 strzałów. Lunety posiadają zabezpieczenie przed przypadkowym przekręceniem pokręteł regulacji, choćby w postaci osłony zakładanej na każde pokrętło.

Co robi ciapak pod huśtawką? Wk🤬ił snajpera.
podpis użytkownika
Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.

K🤬a, nie snajpera tylko ewentualnie strzelca wyborowego.
Po drugie, każdy strzelec wie, na której podziałce miał tzw. zero ustawione.
Po trzecie, jak komuś tak pryka z łatwością to się nie ma czym chwalić. Lunetki z plastyku za 20 złotych z alledrogo.
Żenada ale i tak przejdzie, co?
Ty tam wyżej nie zauważyłeś, że to zabawki na kulki?
Wyobraź sobie że te zabawki są warte po kilka tysi czasami

Cóż do wk🤬ienia snajpera jest lepszy myk . Bo mu zniszczył regulację pionową którą zazwyczaj szybciej się ustawia bo widać czy leci za wysoko czy za nisko , zresztą kalibracja jest dokonywana do określonych warunków i odległości a nie jak eksperci powyżej piszą (ktoś kto był kiedykolwiek na strzelnicy powinien ogarniać o co mi chodzi)
Ja bym go wk🤬ił bardziej i przestawił pokrętło od kalibracji bocznej tak żeby na przykład łapało lewą muszkę .
a c🤬j tam co będę tłumaczył, jak ktoś chce to niech sobie przeczyta nawet w necie .
Bo mu zniszczył regulację pionową którą zazwyczaj szybciej się ustawia bo widać czy leci za wysoko czy za nisko...
Pionową powiadasz ... ktoś tu strzelał kijem z kupą