Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Prowadzący mnie przekonał do udostępnienia i stwierdziłem, że taką małą porcję historii warto wrzucić na sadistica. Mam nadzieję, ze zainteresuje tych, którzy jeszcze Pana Czochralskiego nie znają, miłego oglądania

P.S. Proszę się nie zrażać słowem "wyklęty" w tytule, nie będzie to kolejna opowiastka o żołnierzach.
Zgłoś
gagemir 2016-09-27, 1:27
Trochę słabo zostało opisane jego odkrycie. Dzięki metodzie Czochralskiego możliwe jest tworzenie monokrysztalow krzemu na których opiera się cała dzisiejsza branża elektroniczna. Wszystkie procesory są tworzone ta właśnie metoda jedynie usprawniona. Dzięki temu człowiekowi istnieją smartfony, tablety, laptopy o dużej wydajności, z których wszyscy korzystamy. Wszystkie firmy zajmujące się elektronika wykorzystują tą metodę.
Zgłoś
Voleyko 2016-09-27, 10:03
Do dziś nie wynaleziono lepszej metody otrzymywania monokryształu krzemu... I płakać mi się chcę jak ludzie mówią jaka komuna nie była piękna.
Zgłoś
rudikopf 2016-09-29, 22:43
P🤬lona komuna tak zepsuła ten naród że c🤬j człowieka strzela, najgorsze że zmieniły się tylko okoliczności a ci j🤬i prominenci dalej wyznają ten kacapowski twór jako swoją drogę "ku wolności" k🤬a dajcie mi broń...
Zgłoś