👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@Up, owszem pasuje do bieguna geograficznego ale dla inżyniera to jest po prostu głupie i bez sensu. I nie chodzi o leczenie kompleksów. Wiedza inżynierska nie pozwala się z tego zaśmiać.

debil wchodzi podczas burzy do stacji transformatorowej, włazi na przewody i urywa mu kończyny, dostaje ćwierć miliona odszkodowania + rentę dożywotnią wyższą niż zarobki większości ludzi w tym kraju, zakłada fundację której działalność zaczyna od przyznania sobie nagrody, za cudzy hajs baluje na biegunach i po górach, zostaje bohaterem narodowym i teraz właśnie wyszedł film o nim który go przedstawia jako herosa XXIwiecznej Polski
@Up, faza i neutralny to nie jest biegun dodatni i ujemny. Ale skoro jesteś debilem i nieukiem to nie nasza wina.

HeHe to taki mały żarcik;
Jaś Mela bez nóg zdobył Biegun,
a Ty jaką masz wymówkę??
.....
.....
....
nogi mnie bolą.
Jaś Mela bez nóg zdobył Biegun,
a Ty jaką masz wymówkę??
.....
.....
....
nogi mnie bolą.
SQT napisał/a:
@Up, faza i neutralny to nie jest biegun dodatni i ujemny. Ale skoro jesteś debilem i nieukiem to nie nasza wina.
faza jest raz + a raz -, o to chodzi… chyba źle Ci to napisałem.

majer napisał/a:
faza jest raz + a raz -, o to chodzi… chyba źle Ci to napisałem.
dałem Ci piwo bo mnie rozbawiłeś

otóż żeby mówić o przebiegu sinusoidalnym musimy sobie zdać sprawę czym on jest ... niestety większość nie ma pojęcia
w skrócie: przebieg sinusoidalny tworzy amplituda będącą wartością niezmienną w czasie w stanie ustalonym oraz przesunięcia fazowego, które jest już zmienne w czasie

Melę poraziła (chyba bo nie wiem co go trzasnęło) różnica wartości chwilowej wynikającej z różnicy przesunięć fazowych pomiędzy wektorami 2 faz czy tam różnica potencjałów pomiędzy wartością chwilową jednej fazy a ziemią

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie