Szybki sposób na zrobienie kariery, wp🤬lić się do transformatora, zgarnąć odszkodowanie za własną głupotę i wejść na biegun. W Polsce chyba najłatwiej jest dorobić się na głupocie i kradzieży.

Macho - dał kalekom i inwalidom wzorzec do nie poddawania się i do walki, c🤬j ze tvn - owski ale moze zmusi kogoś do refleksji i nie poddawania się. Życie może być fajne i bez nogi.
Trimeresurus i jaras 03 - macie po piwku bo w sumie macie rację.
Trimeresurus i jaras 03 - macie po piwku bo w sumie macie rację.
C🤬jowy żart dla tych, co wiedzą co to transformator.
"dodatni od transformatora"
"dodatni od transformatora"

to tylko p🤬lony kawał a ja jestem inżynierem i sam nawijałem trafa toroidalne do koncowek mocy...
Biegun bo pasuje do bieguna jako geograficznego taki konsensus pomiędzy zachowaniem sensu w dowcipie i rzeczywistości ale wy musicie podleczyć swoje kompleksy
Biegun bo pasuje do bieguna jako geograficznego taki konsensus pomiędzy zachowaniem sensu w dowcipie i rzeczywistości ale wy musicie podleczyć swoje kompleksy
@Up, owszem pasuje do bieguna geograficznego ale dla inżyniera to jest po prostu głupie i bez sensu. I nie chodzi o leczenie kompleksów. Wiedza inżynierska nie pozwala się z tego zaśmiać.

debil wchodzi podczas burzy do stacji transformatorowej, włazi na przewody i urywa mu kończyny, dostaje ćwierć miliona odszkodowania + rentę dożywotnią wyższą niż zarobki większości ludzi w tym kraju, zakłada fundację której działalność zaczyna od przyznania sobie nagrody, za cudzy hajs baluje na biegunach i po górach, zostaje bohaterem narodowym i teraz właśnie wyszedł film o nim który go przedstawia jako herosa XXIwiecznej Polski
SQT napisał/a:
Transformator nie ma biegunów (dodatni, ujemny). Nie ma piwa.
pseudo inżyniery k🤬a… to jak wygląda faza? jest prostą biegnącą po 0?
to żart dla pseudo inynierów:
faza na wyjściu z transformatora przyjeła jako że jest sinusoidalna, wartość dodatnią i jebła janka, dzięki temu że janek nie był tak samo wychylony, wytworzyła się różnica potencjałów.

@Up, faza i neutralny to nie jest biegun dodatni i ujemny. Ale skoro jesteś debilem i nieukiem to nie nasza wina.

jedyne czego uczy ten typ to "uj🤬o mi ręke i nogę bo jestem kretynem ale zostałem sławny i bogaty". Z resztą nie raz gdy go pytano czy wolałby nie mieć wypadku odpowiadał że nie bo nie zostałby sławny. Zajebisty wzorzec dla dzieci.
Żeby było śmieszniej to przy dzisiejszym zaawansowaniu protez łatwiej ułomnemu pójść na biegun niż zwykłemu typkowi - nogi nie marzną.
Żeby było śmieszniej to przy dzisiejszym zaawansowaniu protez łatwiej ułomnemu pójść na biegun niż zwykłemu typkowi - nogi nie marzną.

HeHe to taki mały żarcik;
Jaś Mela bez nóg zdobył Biegun,
a Ty jaką masz wymówkę??
.....
.....
....
nogi mnie bolą.
Jaś Mela bez nóg zdobył Biegun,
a Ty jaką masz wymówkę??
.....
.....
....
nogi mnie bolą.
SQT napisał/a:
@Up, faza i neutralny to nie jest biegun dodatni i ujemny. Ale skoro jesteś debilem i nieukiem to nie nasza wina.
faza jest raz + a raz -, o to chodzi… chyba źle Ci to napisałem.

majer napisał/a:
faza jest raz + a raz -, o to chodzi… chyba źle Ci to napisałem.
dałem Ci piwo bo mnie rozbawiłeś

otóż żeby mówić o przebiegu sinusoidalnym musimy sobie zdać sprawę czym on jest ... niestety większość nie ma pojęcia
w skrócie: przebieg sinusoidalny tworzy amplituda będącą wartością niezmienną w czasie w stanie ustalonym oraz przesunięcia fazowego, które jest już zmienne w czasie

Melę poraziła (chyba bo nie wiem co go trzasnęło) różnica wartości chwilowej wynikającej z różnicy przesunięć fazowych pomiędzy wektorami 2 faz czy tam różnica potencjałów pomiędzy wartością chwilową jednej fazy a ziemią