Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:39
Ostatnio na sadolu pojawiało się kilka filmów jak to ktoś jedzie autostradą, a z naprzeciwka wali auto pod prąd, lecz zawsze bez kolizji. To ode mnie macie teraz z jebnięciem W ubiegłym tygodniu mój dobry kumpel jechał z Belgii do Polski. Na berlińskim ringu trafił na damę w podeszłym wieku (70 lat)
, której mocno pomyliły się kierunki jazdy. Tym razem marka BMW uratowała kilka istnień. Wszyscy przeżyli o dziwo. Pomimo przyznania się do winy starszej pani sprawa trafiła do sądu.

Na końcu macie film z autostrady jakiś reporterów.

bz-berlin.de/berlin/umland/geisterfahrerin-verursacht-schweren-unfall-...
Zgłoś
ANALizator777 2017-06-09, 20:07
jaka cena?
Zgłoś
maciekszprotawa 2017-06-09, 20:22 7
Aleo napisał/a:

up up up do ekspertów od opon

jeżeli po tych zdjęciach jesteście w stanie odróżnić opony całoroczne od zimowych to gratuluję

Spokojnie Daj im się wyszumieć. Ja jak wymusiłem na drodze krajowej 8 w Kłodzku i posłałem dzieci z Golfa do szpitala to sprawdzali pozycje przełącznika świateł, głębokość bieżnika opony jak i same opony. stan naciągnięcia pasów, odległość pedałów gazu,
hamulca i sprzęgła do podłogi i to w obu autach.
(więcej nie pamiętam,
bo byłem w szoku)

Zatem niemieccy policjanci nie sprawdzili opon, a nasi tak się postarali?
Zgłoś
Aleo 2017-06-09, 20:35
Jak jest wypadek to i do dupy zglądną Zapytałem kolegów wyżej bo jestem oponiarzem od x lat i z tych zdjęć odróżnić się po prostu nie da. Dodam do tego że żadne przepisy nie zakazują jazdy na oponach zimowych w czerwcu, przynajmniej w PL i DE, a to że głupie i niebezpieczne to inna sprawa.
Zgłoś
maciekszprotawa 2017-06-09, 20:41 1
Aleo napisał/a:

Jak jest wypadek to i do dupy zglądną Zapytałem kolegów wyżej bo jestem oponiarzem od x lat i z tych zdjęć odróżnić się po prostu nie da. Dodam do tego że żadne przepisy nie zakazują jazdy na oponach zimowych w czerwcu, przynajmniej w PL i DE, a to że głupie i niebezpieczne to inna sprawa.

Jeśli o mnie chodzi to wtedy jeszcze nie wiadomo było czy wypadek czy kolizja. Wziął wydrukowaną kartkę na której tylko zaznaczał lub wpisywał liczby. Dopiero po 3 godzinach okazało się, że to kolizja.
Zgłoś
Aleo 2017-06-09, 20:47
No co zrobisz. Przepisy to przepisy, ważne że nikomu nic się nie stało.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-09, 21:38
Jak cebule czegoś nie odjebią to dzień zmarnowany.
Zgłoś
głodny_toster 2017-06-09, 22:21
I znowu BMW...przypadek!? Nie sądzę
Zgłoś
maciekszprotawa 2017-06-09, 22:47
fantomasik napisał/a:

I znowu BMW...przypadek!? Nie sądzę

Do sądzenia to Ty się nie nadajesz. Sprawcą nie jest kierowca BMW.
Zgłoś
kothletino 2017-06-09, 22:54 14
Ja miałem w maju wypadek, 86-latek mi wbiegł pod auto kiedy byłem dosłownie kilka metrów od niego, z przeciwnej strony jechał tir, przy 80km/h nawet nie było mowy o wymanewrowaniu. Typ poszedł w szybę i dach a przód auta zmasakrowany od czołówki z tirem, gość zgon na miejscu ja przeżyłem bo miałem pasy więc nie wyleciałem głową w tira. Auto zrobiło obrót o 180 stopni po zderzeniu z tirem.

Zgłoś
Aleo 2017-06-09, 23:12 1
Chłopie, miałeś jeszcze taki zapas strefy zgniotu, że powinieneś spokojnie wysiąść i dziadka reanimować.
Zgłoś
kothletino 2017-06-09, 23:17
Niekoniecznie byłem w stanie i niekoniecznie się dało. Bardziej chodzi mi o to, że nie da się przewidzieć wszystkiego co może się wydarzyć.
Zgłoś
maciekszprotawa 2017-06-10, 0:18 1
Aleo napisał/a:

Chłopie, miałeś jeszcze taki zapas strefy zgniotu, że powinieneś spokojnie wysiąść i dziadka reanimować.

Bawię i uczę. Strefa zgniotu to pojęcie właściwe w zasadzie dla pojazdu uderzającego w przeszkodę nieruchomą. Bo od tego się wzięło. A teraz jeśli chodzi o ciało ludzkie to F(x)=m*V /podzielić przez dwa/ już nie pamiętam po 12 latach...nie uwzględniając przyciągania ziemskiego tyle wynosi siła jebnięcia gębą w kierownicę, ale... w tym przypadku-(poduszka powietrzna+pasy)=? Masz fajne zadanie na fizykę z zasady zachowania pędu. Wykaż się przed nauczycielem może dostaniesz plusa. Może 5 na zachętę jak rozwiniesz wzór.

Edit:
Zapomniałem uwzględnić pieszego W tym teście zderzeniowym Seata i ciężarówki.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-10, 8:39 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
b0r000 2017-06-10, 15:07 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kothletino 2017-06-10, 15:53 1
Najgorsze jest to że wycena auta uwzględnia tylko rocznik i przebieg a wszelakie modyfikacje są na zasadzie "panie tego w standardzie nie montują" więc spory hajs w plecy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem