📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:09

martika napisał/a:
zbliżanie twarzy do pyska psa traktują to jak akt agresji
koty także, ale ten gest "agresji" dotyczy tylko osób/zwierząt, których nie znają (nie ufają im). W dodatku, musi być połączony z mimiką twarzy. Koty które są razem od miesięcy robią sobie normalnie tzw. "baranki", a psy leżą pysk przy pysku w jednym kojcu, jak się lubią oczywiście.
A pańcia oczywiście przejawia bambinizm.

Psy nie lubią przytulania, ani zbliżania twarzy. To dla psa dyskomfort. Nawet jeśli tego nie pokazuje - bo zwyczajnie kocha swojego właściciela - to nie jest to dla niego coś miłego. Kto ma psa, i do tego szanuje jego psie potrzeby wie o czym piszę.

donkapusta napisał/a:
Psy nie lubią przytulania, ani zbliżania twarzy. To dla psa dyskomfort. Nawet jeśli tego nie pokazuje - bo zwyczajnie kocha swojego właściciela - to nie jest to dla niego coś miłego. Kto ma psa, i do tego szanuje jego psie potrzeby wie o czym piszę.
Każdy kto miał psa OD SZCZENIAKA wie, że psy to uwielbiają. Szczeniak sam leci ci do ryja i uwielbia kontakt "główką", który u psów jest wyrazem szacunku.

donkapusta napisał/a:
Dziwne, bo moje 3 psy to uwielbiają, a wiem że tak jest, bo same swoje pyski do towarzy przyciskają gdy tylko mogą. Ogólnie całe lubią się tulić, najchętniej wlazlyby na głowę, gdyby tylko nie ważyli po 30-40kg
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie