📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gdyby w bloku nie było uziemienia to mogło by sie skonczyc popaloną instalacją w mieszkaniu bądz pożarem. Wszystkie blokii domy powinny posiadac uziemienie.

U mnie w niedawno była burza, jebnął piorun w brzozę, około 15 m od domu.
Skutki spalony dekoder i kilka innych urządzeń
Na drugi dzień poszedłem obejrzeń to drzewko, kora leżała w promieniu od kilku do kilkunastu metrów od drzewa,
drzewo oczywiście rozłupane
A co najlepsze u mojego sąsiada (co okazało się po kilku dniach, bo go nie było w domu)
chciał rozpalić w piecu na ciepłą wodę, ale pompa wody się spaliła oraz cały sterownik.
Napięcie musiało pójść po rurach...strach pomyśleć jak by ktoś wyszedł z domu
ponadto popaliły się telefony stacjonarne i switche
niestety nie udało mi się sfilmować tego
Skutki spalony dekoder i kilka innych urządzeń
Na drugi dzień poszedłem obejrzeń to drzewko, kora leżała w promieniu od kilku do kilkunastu metrów od drzewa,
drzewo oczywiście rozłupane
A co najlepsze u mojego sąsiada (co okazało się po kilku dniach, bo go nie było w domu)
chciał rozpalić w piecu na ciepłą wodę, ale pompa wody się spaliła oraz cały sterownik.
Napięcie musiało pójść po rurach...strach pomyśleć jak by ktoś wyszedł z domu
ponadto popaliły się telefony stacjonarne i switche
niestety nie udało mi się sfilmować tego
Jeżeli piorun uderzyłby bezpośrednio w dach to prawdopodobnie byś umarł, a jakbyś przeżył jakimś cudem to z ogromnymi poparzeniami. W szkołę uderzyło kiedyś nie wiem w czeczeni czy gdzieś.. mnóstwo trupów i poparzonych dzieci.

Pragnę zwrócić uwagę na pisk kobiety, której udało się wyprzedzić huk pioruna

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie