📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:22
Jakkolwiek zgadzam z tym co mówi OP, to jednak warto wspomnieć, że i nasze rodzime katoliki płaczą i chcą by państwo karało tych co im obrażają uczucia religijne
Outroduce napisał/a:
Jakkolwiek zgadzam z tym co mówi OP, to jednak warto wspomnieć, że i nasze rodzime katoliki płaczą i chcą by państwo karało tych co im obrażają uczucia religijne
![]()
Tylko różnica jest zasadnicza. Obraza uczuć religijnych jest karalna u nas. Bez względu na religię. Tak stanowi prawo.
Velture napisał/a:
Tylko różnica jest zasadnicza. Obraza uczuć religijnych jest karalna u nas. Bez względu na religię. Tak stanowi prawo.
Co z tego? Prawo też stanowi wiele innych bzdurnych rzeczy, nie jest to jakiś wyznacznik tego co właściwe lub nie.
@Velture, to nie jest różnica zasadnicza, a różnica szczegółowa. Porównanie jest trafne. Co z tego, że jedno jest zapisane w prawie, a drugie nie? Oba dotyczą uczuć, które są niewymierne i trudne do oceny w sądzie. Różne rzeczy były uregulowane prawnie i okazywały się po jakimś czasie błędne.
@2up, Ale prawo jest prawem i trzeba je przestrzegać bo gdyby nie prawo pożeralibyśmy się jak zwierzęta a jeśli ktoś nie przestrzega prawa to grożą mu za to sankcje. Czy przez swoją wypowiedź chciałeś powiedzieć że nie chcesz przestrzegać prawa?
@krasnal, nie. Chodzi mi o interpretację prawa.
pl.wikipedia.org/wiki/Wykładnia_prawa
pl.wikipedia.org/wiki/Wykładnia_prawa
Velture napisał/a:
@up
Ona się żaliła w hamburgerowych mediach pokroju cnn, że nie może normalnie żyć i w ogóle jej życie zrujnowali ludzie śmiejący się z niej w necie i żądała aby usunięto wszystkie filmiki i zdjęcia z neta.
Na chłopski rozum to moim zdaniem jest proste rozwiązanie tego problemu. Jeśli nie chcesz być wyśmiewanym to nie bądź debilem. No ale ja jestem za mało nowoczesny i progresywny.
Tutaj jest inne podłoże. Zrobili jej zdjęcie w niekorzystnym momencie i później je wykorzystywali.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie