👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@up, podpisuję się obiema rękami i stopami też
Serce boli jak widzę to co klienci kupują i czego oczekują. Jakość? A o to jest? Dla nich najważniejsze jest naoczne porównanie, widzą cenę tańszą więc kupują, bo na zgłębienie się w skład już trochę szarych komórek brakuje.
Pracuję jako sprzedawca i próbuję już ponad rok zafascynować klientów dążeniem samemu do oceny produktu a nie kierowanie się tym co reklamują w danym czasie. Poza tym jeśli mam wybór po jaki produkt sięgnąć na półce to zawsze to będzie polska marka. Swój do swojego po swoje!

Pracuję jako sprzedawca i próbuję już ponad rok zafascynować klientów dążeniem samemu do oceny produktu a nie kierowanie się tym co reklamują w danym czasie. Poza tym jeśli mam wybór po jaki produkt sięgnąć na półce to zawsze to będzie polska marka. Swój do swojego po swoje!

@Abraxus & kasara
No muszę się z Wami zgodzić ale w 80 % niestety.
My Polacy,niby biedronkowi ale o swoje walczymy.Już nie raz miałem okazję poznać co i gdzie NASI kupują.Ja nie należę do przesadnie oszczędnych więc robię zakupy również w naszych rodzimych sklepikach typu Wierzejki lub inne własne masarnie prywatne.Nie zdajecie sobie sprawy ile osób wybiera właśnie takie rodzinne sklepiki żeby zakupić wędlinę lub jakiekolwiek mięso na obiad.Do naszych kochanych biedronek,żabek itp wchodzą tylko ludzie,którzy na serio nie czują smaku lub po prostu nie mają kasy na coś droższego! Ewentualnie jest około 5% społeczności co kupuje zapasy dla swoich ukraińskich pracowników raz na tydzień!Są też tacy,którzy nie czują potrzeby kupowania czegoś droższego bo w końcu dla nich SMAKUJE tak samo,także zdania są podzielone.Najczęściej między tym,że stać Cię na szynkę z wytwórni prywatnej za 40 zł/kg a tą z biedronki za 9,99zł/500 deko
No muszę się z Wami zgodzić ale w 80 % niestety.
My Polacy,niby biedronkowi ale o swoje walczymy.Już nie raz miałem okazję poznać co i gdzie NASI kupują.Ja nie należę do przesadnie oszczędnych więc robię zakupy również w naszych rodzimych sklepikach typu Wierzejki lub inne własne masarnie prywatne.Nie zdajecie sobie sprawy ile osób wybiera właśnie takie rodzinne sklepiki żeby zakupić wędlinę lub jakiekolwiek mięso na obiad.Do naszych kochanych biedronek,żabek itp wchodzą tylko ludzie,którzy na serio nie czują smaku lub po prostu nie mają kasy na coś droższego! Ewentualnie jest około 5% społeczności co kupuje zapasy dla swoich ukraińskich pracowników raz na tydzień!Są też tacy,którzy nie czują potrzeby kupowania czegoś droższego bo w końcu dla nich SMAKUJE tak samo,także zdania są podzielone.Najczęściej między tym,że stać Cię na szynkę z wytwórni prywatnej za 40 zł/kg a tą z biedronki za 9,99zł/500 deko

Większość opisanych przez Was sytuacji to wina poziomu zamożności społeczeństwa. Moi rodzice robią często zakupy w biedronce z powodu cen, chociaż starają się kupować jak najwięcej produktów polskich. Ja robię podobnie - np tankuje tylko na polskich stacjach. Zjeździłem Polskę wzdłuż i wszerz i uważam, że znając trasę można tankować tak aby omijać Schelle, BP i inne zagraniczne gówna. Przez ostatnie 15 lat tylko raz zatankowałem właśnie na BP bo miałem uszkodzony zbiornik paliwa i musiałem uzupełnić. Kupując produkty w sklepie też staram się wybierać polskie marki, ale z rozsądkiem. Jeżeli Tymbark jest w podobnej cenie jak Hortex to biorę Tymbarka, ale jak na Hortexa jest promocja to dlaczego mam nie kupić? Z drugiej jednak strony to może trochę świrowate, ale jakbym miał kupić tą studencką sprowadzaną z jakieś czechosłowacji to wole kupić szwajcarskiego Wawela produkowanego w Dobczycach - jakieś miejsca pracy jednak Wawel zapewnia.

Strasznie się rozemocjonowaliście, mości Abraxusie. Tylko widzicie, ja narysowałem docelowy trend, który nie jest żadnym planem, a jedynie prekognicją (której definicja jest zresztą tak zafałszowana jak utożsamianie pioruna z tym czy innym bogiem). Do nadania temu trendowi odpowiedniej dynamiki wystarczy paru trendsetterów, a od biedy nawet jeden jest w stanie puścić metodą plotki w obieg odpowiednio spreparowaną opinię. Dziś już mogę o tym mówić otwarcie, bo nadałem temu zjawisku taką dynamikę, że #TegoJużNiePowstrzymają.
Kto chce, ten może dołączyć do akcji, ale to już bez większego znaczenia. Teraz każda reakcja pozytywna czy negatywna będzie już tylko wodą na mój młyn.
Kto chce, ten może dołączyć do akcji, ale to już bez większego znaczenia. Teraz każda reakcja pozytywna czy negatywna będzie już tylko wodą na mój młyn.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie