Główna Poczekalnia (6) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:23
Jestem stanowczo za aborcją !!!
konto usunięte • 2014-01-20, 23:07
Witam
Chciałbym przytoczyć przypadek z mojego miasta Zabrza, jednak dotyczy to całego kraju Zapraszam do lektury:

Po raz kolejny zabrzańscy stróże prawa rozliczają pijane matki. - To miała być rutynowa kontrola przeprowadzona przez dzielnicowego w mieszkaniu należącym do 47-letniej zabrzanki. Nikogo jednak nie było w lokalu przy ul. Cmentarnej - relacjonuje Marek Wypych z zabrzańskiej policji. - Jednak opuszczając budynek, policjant napotkał kobietę w towarzystwie jej 26-letniej córki i ich dzieci w wieku od 3 do 15 lat. Obie dorosłe kobiety były pijane i zachowywały się wulgarnie.

Okazało się, że młodsza kobieta - aż z 2,7 promila w wydychanym powietrzu! - jest w drugim miesiącu ciąży, o czym bez ogródek poinformowała mundurowych w trakcie zatrzymania. Jej 47-letnia matka miała "tylko" 1,4 promila.

Kobiety wylądowały w policyjnym areszcie, a dwoje dzieci trafiło pod opiekę rodziny. Pozostałe - pod opiekę rodziców zastępczych.

Za narażenie dzieci na niebezpieczeństwo grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności.

Czytając o takich przypadkach twierdzę, że gdyby ta 47 letnia suka poddała się aborcji to nie urodziłaby tej j🤬ej młodszej suki. Ta z kolei nie rodziła by bękartów, które teraz narażone są na cierpienia
Z tej całej familii nic nie będzie, tylko same kłopoty przynoszą służbom mundurowym i podatnikom. Aborcja powinna być ogólnie dostępna i to za darmo. Po jakiego c🤬ja rodzić takie bachory i narażać na cierpienie???
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-22, 15:41 2
Moim skromnym zdaniem aborcja na żądanie powinna być legalna do kilku/kilkunastu tygodni ciaży- w moim mniemaniu działa to wtedy jako "zapasowa antykoncepcja". Tak jak jajko nie jest kurą tak zarodek nie jest człowiekiem. Bądźmy rozsądni! Prezerwatywy tez niet, bo gdyby nie one to mogło by ise urodzić dziecko?

Nawet w poważnych związkach, gdzie dba się o antykoncepcje zdarzają się wpadki w momencie keidy para jest absolutnie nei gotowa na podjecie ogromnej odpowiedzialności i ciężaru również, a w PL może rpzedewszysktim finansowego! Ja swoim dzieciom chciałbym zapewnić dogodne warunki do życia, a jełśi w tym momencie (22l) miałbym wpadkę to następstwem porodu była by panosząca isę patologia, nie dlatego zę ja czy moja dziwczyna jesteśmy egoistami i nie chcemy psuć sobie młodości, tylko dlatego że nie mamy warunków na wychowanie dziecka.

nie mówię żę aborcja to coś dobrego i powinno się ją stosować zamiast prezerwatyw-to poprostu powinno byc koło ratunkowe chroniące przed patologią "niechcianego" dziecka!

I jeszcze raz proszę zagorzałych przeciwnikó żeby spróbowali dostrzec różnice między aborcją we wczesnym stadium, gdzie właściwie pozbywa się zlepka komórek, a aborcją w póxnym stadium której zdjeciami straszą wielcy orędownicy życia... Szkoda tylko że oni nie pomogą jak urodzi mi się dziecko, a ja zarabiając 1500zł nie będe miał go za co wykarmić. Nie moze być tka że ktoś rości sobei prawo decydowania o nieswojej przyszłości i nieswoim życiu. Uważasz że aborcja jest zła? Walenie konia tez, bo ile dzieci mogło by isę urodzić? Prosze bardzo, żyj w zgodzie ze swoimi przekonaniami, ale nie próbuj mi wmówić że usunięcie ledwo zapłodnionej komórki jajowej jest morderstwem, bo to jest śmieszne, a przedewszystkim nie masz prawa kazać cierpeić mojej rodzinie i moim dzieciom dlatego że moja partnerka była zmuszona do urodzenia dziecka na któego utrzyumanie nie mam ani warunkó ani pieniędzy... Zastanówcie się co jest gorsze, usunięcie zarodka, któego nazywanie człowiekiem jest poprostu niepowazne czy piekło wielu młodych par i ich "pociech", które miały niechcianą wpadkę i są zmuszane do czegoś na co je poprostu nie stać!!!

Mówicie że walczycie o życie? Ale o jakei życie, w piekle szarej rzeczywistości gdzie młodzi ludzie nie sa w stanie wyprowadzić się z miaszkani w bloku od rodziców(które nagle stało się bardzo "ciasne"...) mimo że oboje pracują? I teraz rodzi im się dziecko... Takiego życia chcecie dla swoich rodaków? Życia w piekle rzeczywistości, gdzioe nei ma pieniędzy, wszystkim puszczjaą nerwy bo siedzą wszyscy na kupie, cały czas poświęca się na wychowanie dziecka i zapeirdalanie tata/mama na dwie zmiany i nie ma się czasu ani sił żeby chociaż spróbowac coś zmienić... rozsnące przygnębienie, brak perspektyw odbierajacy wiare że będzie lepiej depresja, agresja syf i patologia... To jest wynik walki z aborcją! Bo większośc ludzi nie wybiera aborcji ot tak, tylko z wielkim trudem godzą się na usunięcie czegoś co mogło by być ich dzoieckiem, bo wiedzą że inaczej sprawia sobei i jemu piekło-z tym chcecie walczyć...

Nie włazić z butami w życie innych, tyle.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 16:10 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
CzaryMaryy 2014-01-22, 16:11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
MrEngineer 2014-01-22, 16:16 6
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 16:24 1
Zachlana szmata, to na niej powinno dokonać się "aborcji" w pierwszej kolejności
Zgłoś
Amol.the.Herbal.Liquor 2014-01-22, 16:38 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 16:42 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 16:56
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 17:20 1
konstant napisał/a:

Jeśli nie jesteście gotowi na dziecko to nie jesteście gotowi na współżycie - to chyba oczywiste. Tylko trzeba podchodzić do sprawy poważnie, albo jesteś mężczyzna i bierzesz za swoje czyny odpowiedzialność, albo jak pół-zwierzę, które najpierw robi, a potem myśli.

I włąsnie o to chodzi kolego, zaklinasz rzeczywistość. Ty możesz sobei mówić ze tak powinno być ale napewno tak nie jest... To sa Twoje idealistyczne wizje do który pewnie sam się nie stosujesz i praktycznie nikt się do nich nei stosuje bo są abolutnie nie realne... Jeszcze raz proszę, bądźcie racjonalni...

Cytat:

Dokładnie, ale dlaczego chcesz decydować o życiu nienarodzonego dziecka?

PRzedewszytkim dlatego że ja będę odpowiadał za to "dziecko" i jeśli wiem że nie będę w stanie go odpowiednio utrzymac i wychować to jakim musiałbym być potworem żeby je na to skazać albo kazac innym robić to ze swoimi dziećmi...

Po za tym jeszcze raz, ja nie uważam świzo zapłodnionej komórki jajowej za dziecko i nie ma żadnych LOGICZNYCH argumantów czemu miałbym uważać inaczej... Nawet z tego co pamiętam w bibli jest napisane że płód staje isę istota ludzką w którymś tam miesiącu ciąży...
Tak jak pisze, prezerwatywy tez złe, bo przecież mogło by się urodzić dziecko, jest bardzo duże prawdopodobieństwo zę tak się stanie-zapłodnienie komórki jajowej też daje tylko prawdopodobieństwo porodu nie pewnoć-od zpałodnienia do noworodka długa droga i dużo się może wydarzyć...

Zreszta mnie już męczy ta dyskusja. Przeciwnicy aborcji to własnie tacy zaklinacze rzeczywistości którzy próbują wmówić wszystkim na około że jest/powinno byc inaczej niż jest. Uprawiaj seks po 30 jak b3eidzesz miał już hipoteke i dobrze prosperującą firmę, świeży embrion to człowiek, lepsza adobcja niż aborcja(o to jest coś pięknego!) i inne nie mające nic wspólnego z rzeczywistym życiem pierdoły... Prawda jest taka że zakaz aborcji prowadzi do rodzinnych tragedii i często ldzuie którzy byli by wspaniałymi rodzicami zakłądają patologiczną rodzinę bo mimo starań mieli wpadkę, a banda ludzi z wielkimi sercami ale małymi mózgami karze im rodzić dzieci bez względu na cokolwiek....
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 17:37 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 17:45 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 18:09 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 18:21 1
Zgłoś
!Timon 2014-01-22, 20:16 2
@Farkraj

Ty jesteś ciężarem dla zdrowej tkanki narodu. Kiedyś użyjemy twojego argumentu "bo mogę" w twojej sprawie.
Pamiętaj, że raz zastosowany argument stwarza precedens i może zostać wykorzystany w innych sprawach.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 23:03 1
Aborcja???

Cipe zaszyć to nie będzie trzeba aborcji!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem