📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu

Brind'amour napisał/a:
Śmiać się nie ma z czego, wszyscy będziemy kiedyś starzy. Choć ja chyba wolałbym umrzeć wcześniej w pełnej świadomości niż być moherem
Skacz rurku! Skacz!

Nie wiem skąd to wiesz, ale być może i tak było - może faktycznie "wyprowadzili ponad 140 mln zł" i jeszcze tam 200. Niech będzie.
Jeśli tobie żyje się gorzej nie oznacza to, że zbiedniał kraj. Mnie się przykładowo wcale gorzej nie żyje... Straciłeś prace? Znaczy, że nie byłeś najlepszym z pracowników... Cóż... Uroki gospodarki wolnorynkowej.
stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/f_polska_w_liczbach_2012.pdf
google.pl/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_c...
Jeszcze tak w gwoli ścisłości: dane te nie są produktem jakiś prorządowych "specjalistów".
Musicie się wreszcie nauczyć, że sytuacja gospodarcza bardziej zależy od pracujących i dających pracę, niż od rządu.
Jeśli tobie żyje się gorzej nie oznacza to, że zbiedniał kraj. Mnie się przykładowo wcale gorzej nie żyje... Straciłeś prace? Znaczy, że nie byłeś najlepszym z pracowników... Cóż... Uroki gospodarki wolnorynkowej.
stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/f_polska_w_liczbach_2012.pdf
google.pl/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_c...
Jeszcze tak w gwoli ścisłości: dane te nie są produktem jakiś prorządowych "specjalistów".
Musicie się wreszcie nauczyć, że sytuacja gospodarcza bardziej zależy od pracujących i dających pracę, niż od rządu.

dionizodoros - no niekoniecznie, bo jeśli rosną koszta pracy, które są pochodną wysokości składek, ustalanych przez rząd (choć to też zajebiste uproszczenie)... to jednak zależy. I można na przykład stracić pracę wskutek tego, że trzeba redukować koszty pracy, choć fakt, najlepszych się nie zwalnia, ale nie z najlepszych się świat składa (rzekłbym nawet, że są drobnym ułamkiem)... tyle.

bloodstained napisał/a:
dionizodoros - no niekoniecznie, bo jeśli rosną koszta pracy, które są pochodną wysokości składek, ustalanych przez rząd (choć to też zajebiste uproszczenie)... to jednak zależy. I można na przykład stracić pracę wskutek tego, że trzeba redukować koszty pracy, choć fakt, najlepszych się nie zwalnia, ale nie z najlepszych się świat składa (rzekłbym nawet, że są drobnym ułamkiem)... tyle.
Owszem, zależy dużo od warunków jakie stworzy nam państwo.
Mimo to ludzie nadal mają u nas większy udział w tworzeniu PKB - nasze prawo jest w miarę neutralne (żeby nie powiedzieć "nijakie").

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie