👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Filmik prymitywny, ale przez to śmieszny, lecz z pewnością "niebluźnierczy". Zresztą Piłsudski swoje zrobił, wielka postać i mąż stanu etc, ale tez bym nie przesadzał z idealizowaniem tej postaci (despota, rusofob, w krytycznym momencie bitwy warszawskiej wycofał się do Sulejówka, itp... Poza tym choćby z tym Śląskiem, przynajmniej Górnym, to się minął z prawdą, bo większość ludności, zwłaszcza wiejskiej, mówiła po polsku, a miasta były w większości zgermanizowane. Głosowanie w plebiscycie nie deklarowało przynależności narodowej, lecz wolę przynależności do danego państwa, a jak wiadomo bolszewicy byli wtedy pod Warszawą.)

Widać,że niektórzy nie potrafią się śmiać z takich rzeczy.
To smutne...
To smutne...

Up
Z czego tu się śmiać jak to jest filmik na poziomie gimnazjum. I to chyba jakiejś resocjalizacyjnej jednostki.
Z czego tu się śmiać jak to jest filmik na poziomie gimnazjum. I to chyba jakiejś resocjalizacyjnej jednostki.

Jeden z nielicznych gości co miał jaja w tym chorym kraju a wy się z niego śmiejecie

BurbonPL napisał/a:
Ale w tym filmiku nikt się z niego nie śmieje, tylko podkreśla jego zajebistość
![]()
dokładnie, w tym momencie J. Piłsudski jeszcze bardziej mi się podoba

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie