👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

A gdzie masz swoje fakty po tym co Ci przedstawiliśmy? Czekamy na odpowiedz TYLKO MERYTORYCZNĄ (a nie "twoja mamusia jest gruba") do sprawozdania, Land Roverów itd.. Bo chyba się zagotowałeś że aż znowu nie widzisz tego co Ci 5 osób napisało. Albo argumentów zabrakło.

Ja bym bardziej przyjrzał się wolontariuszom (nie mówię że wszystkim) którzy pod pretekstem pomagania liczą na prosty łup i po krzakach kasę z puszek wyciągają.

Zurhal napisał/a:
Pracowałem w czterech szpitalach, codziennie bywam w ośmiu szpitalach na terenie dwóch dużych miast w Polsce, sprzętu od owsiaka na oczy nie widziałem. Poza tym na pytanie o nieprawidłowości odstawia jakąś szopkę. Jak dla mnie wystarczy by do puszki nie wrzucać.Kogoś boli dupa że owsiak tyle pieniędzy w jeden dzien zbiera - oh ilu by było chętnych na takie występy - jeden dzień pracy i połowa dla siebie. Wyznacznikiem i dowodem na jego szczerość jest sprzęt zakupiony w szpitalach - to widziałem. Nie widziałem dowodu przez te 22 lata na to aby kradł te pieniądze. Widziałem jak kradną wolontariusze.

@Ezoteryk On zafundował? Wszystko idzie z NASZYCH kieszeni. MY łatamy polskie szpitale. MY robimy to co Ministerstwo Zdrowia powinno zrobić na pierwszym miejscu. Nie dość, że płacimy podatki na służbe zdrowia to jeszcze "dobrowolnie" zrzucamy sie sprzęt który i tak powinniśmy dostać. Skandalicznym jest zrzucanie się na czyjąś wypłate, chyba, że jest to oficjalny funkcjonariusz publiczny. Dodatkowo pan Owsiak raczy sobie zabierać kilka milionów żeby zorganizować brudasom tzw Woodstock który powinien spłonąć dawno temu.

Szron napisał/a:
Jakich koncertów??!! Jak sam Jureczek zarzeka się że kasa z WOŚP nie idzie na organizowanie Bródstoku.
Jak by był taki czyściutki to już dawno cała akcja zakończyła by się jego wygraną. Pokazał by kwity i było by pozamiatane, a wszyscy oskarżyciele usłyszeli by wyroki o pomówienia.
No tak czy nie?
A z samego zachowania, które ten cyrkowiec urządza, pierwszy lepszy specjalista od "mowy ciała" wyczyta - Strach i smród kłamcy.
Bo recę opadają od lemingów
Na czym polega manipulacja?
Cóż, ten filmik to idealny przykład na czym nie powinno polegać dziennikarstwo: od początku do końca jest oszczerstwem opierającym się o zmanipulowany materiał.
1 fragment "w ogóle nie chce się tłumaczyć" - wycięto cały fragment uzasadnienia dlaczego pytanie dziennikarza dotyczące nieokreślonych faktur mających udowodnić, że nie wyprowadza pieniędzy na lewo jest z dupy. Owsiak powiedział tam "nie sprzedaję broni do Syrii, mam wam pokazać faktury, że nie sprzedaję broni do Syrii?".
2 "wyrzuca z konferencji" - z konferencji został wyrzucony dziennikarz, który władował się z kamerą w prywatną rozmowę.
3 "innych pozywa" - pozwany nie został dziennikarz, tylko bloger, który napisał trzy paszkwile oparte na jego rojeniach
4 "skąd te nerwy?" - pokazują scenę, w której dziennikarz zostaje wywalony za władowanie się z kamerą w prywatną rozmowę, te "nerwy" nie mają nic wspólnego z rzekomymi przekrętami.
5 "Owsiak oficjalnie nie jest zatrudniony, pensję za etat dostaje jego żona" - dokładnie tak jest, ta pozycja stoi jak wół w sprawozdaniach od minimum sześciu lat. Co ciekawe jest wyszczególniona mimo, że wcale nie musi, bo wystarczyłoby jej zawarcie w pozycji "pracownicy etatowi".
"firmą Złoty Melon Jerzego Owsiaka" - a tu już ewidentne kłamstwo, bo Złoty Melon to firma WOŚP, a nie Owsiaka, co pokazałem wyżej.
"faktury wystawiane przez tę firmę są nieujawniane przez Jerzego Owsiaka" - prywatne spółki mają obowiązek spowiadania się z faktur przed skarbówką, a nie przed przypadkowymi dziennikarzami to raz. Dwa: na czym opierają swoje zarzuty pseudodziennikarze, skoro faktur nie widzieli? Na rewelacjach Matki Kurki?
"powinien ujawnić faktury żeby jasne było, że MC i ZM nie wykonują zleceń dla WOŚP" - przecież te firmy wykonują zlecenia dla WOŚP, od tego właśnie są. Jakie zlecenia? Produkcja i sprzedaż gadżetów (ZM), produkcja wydawnictw i obsługa medialna (MC). Dlaczego firmy? Bo fundacje takie jak WOŚP nie mogą prowadzić działalności gospodarczej. Całe te "powiązania" mogą być spiskiem tylko dla totalnego ignoranta.
"pieniądze z puszek trafiają do kieszeni Jurka Owsiaka" - chyba niezbyt dokładnie badali te sprawozdania finansowe, że nie znaleźli wyszczególnienia ile zbiera się na finale i ile jest wydawane na cele statutowe - wykazałem to wyżej.
"ściga niezależne media" - no sorry, ale jeśli "niezależne medium" uprawia kłamliwą propagandę, to nie ma powodu żeby ich lubić
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie