📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:44
Rosemary, wiesz, jeśli ja ze względów finansowych muszę się ograniczyć z paleniem, to też potrafię nie palić tydzień albo nawet dwa. a palę bo lubię już ok. 6 lat. niedawno miałam prześwietlenie płuc i lekarz się zdziwił, że w ogólę palę, takie płucka mam czyściutkie. oczywiście nie jest to argument, że niby palenie nie wpływa szkodliwie na zdrowie. ale też nie popadajmy w paranoje, jest wiele osób, które umierają na raka płuc a nigdy nie miały w ustach papierosa.
ja pale nałogowo od 4 lat i takie kampanie mnie nie wzruszają ... A ograniczyć nie umiem bo to często siegam po fajkę nawet z nudów
Scarlet napisał/a:
jest wiele osób, które umierają na raka płuc a nigdy nie miały w ustach papierosa.
owszem, rodziny palaczy
A JA nie pale
i ciesze się z tego powodu. Bo wole 100 zł na sushi wydać niż na fajki
Taka prawda. Kilka razy okazjonalnie się cygaro zapaliło, ale tym się nawet nie zaciągasz...
RAK ? ktoś w rodzinie miał. Hmmm Moja babka ma astmę i cukrzyce i pali paczkę dziennie i co nic, żyje
i oby jak najdłużej hehe
A u mnie w domu nikt nie pali
Taka prawda. Kilka razy okazjonalnie się cygaro zapaliło, ale tym się nawet nie zaciągasz...
RAK ? ktoś w rodzinie miał. Hmmm Moja babka ma astmę i cukrzyce i pali paczkę dziennie i co nic, żyje
A u mnie w domu nikt nie pali
Ja tam wyznaję zasadę że kto pije i pali ten nie ma robali, a wędzone dłużej leży.
andariel napisał/a:
Palenie powoduje GANGRENE!? ze CO!? -.- Niedlugo sie okaze, ze bezrobocie, dziura ozonowa i radio maryja to tez przez palacych...
Zgorzel. Nie radzę wtedy sięgać po papierosa.
konio167 napisał/a:
Nie lepiej po prostu zrobić mieszanke tych wszystkich substancji i dawać sobie w żyłe ?
Nikotyna dożylnie zabija.
Używki są dla ludzi. Papierosy, alkohol itp. (no co innego z dragami). Argument, że palacze sami powinni płacić za leczenie jest tak głupi, że wstydziłbym się go nawet wymówić.
Sam palę - wcześniej przez 18 lat widziałem jak moi starzy się tym truli i trują nadal. Jestem świadom możliwych konsekwencji palenia, wiem że truje też otoczenie, ale jako poważny sadysta leje na to ciepłym moczem.
Gawith napisał/a:
poważny sadysta
Przerażasz pewnie niektórych.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie