Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 1:41
konto usunięte 2013-04-15, 14:12 3
Pierdoły. Nie ma czegoś takiego jak uzależnienie od jakiegoś środka. To nie nikotyna, alkohol czy narkotyki uzależniają. Tylko ludzka mentalność i psychika.

Przykład palenia, dlaczego ludzie palą? Lepiej zwalić na nikotynę, a prawda jest taka. Że psychicznie tacy ludzie nie czują się pewnie w swoim środowisku, palenie podnosi ich pewność siebie. Taka mentalność na poziomie dziecka w szkole "luzaki palą, a frajerzy nie - wolę być luzakiem".

Czemu ludzie piją lub się odurzają? Najczęściej dlatego, że nie czują się szczęśliwi w swoim życiu. Brak pracy, zawód miłosny, brak perspektyw. Człowiek pije i stwierdza, że świat chociaż na chwilę staje się lepszy, wygłuszamy w sobie to co nas gnębi. I ten brak problemów, nieświadomość ich sprawia, że czujemy się lepiej. I to nas uzależnia, beztroska.

Ktoś jest wyobcowany społecznie, czemu najczęściej takie osoby są zapalonymi graczami gier sieciowych? Bo próbują sobie zastępować tym prawdziwe kontakty, czuć przynależność do jakiejś grupy. Tak potem nagle afery, że dzieciaki uzależnione od komputerów. Nie od komputerów, ale od wyalienowania przez grupę.

Ludzie opychają się na potęgę, by poprawić sobie humor.

Jeżeli ktoś czuje się od czegoś uzależniony, pierw powinien przemyśleć co go skłoniło do tego i naprawić ten błąd. Gdy już jest rozwiązany, to nie czuje się potrzeby sięgania po "zagłuszacze". I to nie chodzi o czyjeś zdrowie, bo co mi do tego. Wszystko jest dla ludzi i warto spróbować wszystkiego. Ale co w nadmiarze rodzi tzw "pierdoły życiowe". Ludzkie zombie bez aspiracji do niczego, bo zachleje się czy zaćpa bo mu na chwilę dobrze.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 14:33
kufel01 napisał/a:

Kanadyjska inicjatywa o palaczach papierosów

Inicjatywa o palaczach? Co to za składnia? Czy aby na pewno rozumiesz znaczenie słowa "inicjatywa"?
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 14:43 4
@Dobrutro, twoja ignorancja poraża normalnie...
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 15:19
to teraz mozna se zapalić
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 17:42 2
@Dobrutro
Taką wiejską psychologię, to sobie na podwórku uprawiaj.

@Temat
Sam palę. Kłótnie zaprezentowane powyżej, są zwyczajnie śmieszne.
Przyznać trzeba, że kampania jest ciekawa. Skłania do przemyślenia. Czy ktoś po niej rzuci- może. Czy ktoś ją zapamięta- raczej tak. Cel spełniony.
Zgłoś
bezimienny90 2013-04-15, 18:24 4
@Cirion

Ja jestem za tym, by w miejscach publicznych był zakaz palenia. Dlaczego? Bo to szkodzi zdrowiu INNYCH dookoła. Chcesz - pal, droga wolna, ale z dala od ludzi, którzy się tym brzydzą (np ja).No chyba, że jesteś u siebie w domu to tacy jak ja nie mają prawa Ci zabronić, to jasne. Tak się składa, że niepalący czują nawet najmniejszą ilość dymu tytoniowego, nie mówiąc później o jebiących ubraniach...
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 18:28 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 18:48 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ellsworth 2013-04-15, 18:55 14
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 19:03 6
Czytając komentarze musiałem znowu zapalić
Zgłoś
Bobikufel 2013-04-15, 19:38 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 20:21
"Wielka szlachta" urażona, to już nawet idąc ulicą w słoneczny dzień zapalić nie można
Zgłoś
abdul 2013-04-15, 20:27 1
tak, tak. niekonczace sie podwyzki akcyzy na faje skutkuje zmniejszeniem liczby palaczy, wiekszymi wplywami do budzetu, a nie zwiekszeniem wydatkow na sluzbe celna i rozwojem szarej strefy. jest pieknie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-15, 20:50
Z czasów gdy jeszcze chodziłem do Kościoła zapamiętałem następujące zjawisko: po skończonej mszy tłum ludzi (w tym masa dzieci) wylewa się z Kościoła. Sporo ludzi, gdy tylko znajdą się za drzwiami Kościoła, zapala papierosy i okadza przesuwający się tłum kłębami dymu. Wiele osób uważa, że gdy są poza budynkiem to ich palenie nie jest uciążliwe dla innych. Gdy takiemu zwróci się uwagę to zareaguje zdziwieniem: o co chodzi, przecież jestem na zewnątrz. Szanowni palacze, przyjmijcie do wiadomości, że na zewnątrz jesteście również bardzo uciążliwi dla osób niepalących. Dużo bardziej od ludzi puszczających wiatry.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-16, 8:45 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem