Przeglądałem sobie dziś wiadomości i trafiłem na ciekawego newsa. Właśnie zapadł wyrok za morderstwa jakie dokonali gówniarze w wieku 19 i 17 lat. W sumie w Polsce co roku jest masa morderstw ale to mnie zaciekawiło bo np. pokazali mordy tych cwaniaków
tu małe info z wp.pl
Cytat:
Na kary dożywotniego więzienia skazał Sąd Okręgowy w Łodzi dwóch młodych mężczyzn oskarżonych o dwa okrutne zabójstwa. Trzeciego z oskarżonych, który w chwili zbrodni nie miał ukończonych 17 lat, sąd skazał na 25 lat pozbawienia wolności.
Niespełna 20-letni obecnie: Krzysztof L. i Bartosz C. skazani zostali na dożywocie. Sąd zdecydował także, że obaj będą mogli wyjść z więzienia dopiero po 35 latach. Najmłodszy z nich niespełna 18-letni Mariusz K. został skazany na 25 lat więzienia. Będzie mógł z niego wyjść dopiero po 20 latach.
Cała trójka została oskarżona o zabójstwo 16-letniego kolegi. Zamordowali go, bo chcieli zobaczyć, jak umiera człowiek. Dwaj starsi ze sprawców odpowiadali także za zabójstwo 32-letniego sąsiada. To zabójstwo miało być "prezentem" na 18. urodziny jednego z nich. Wyrok nie jest prawomocny.
a tu ich ryje
Ciekawi mnie wasze zadanie na ten temat chociaż domyślam się że większość z was będzie za utylizacją tych śmieci.
PS: Szukałem wcześniej i nie ma jako tako dyskusji o karze śmierci. Wiem też że obojętnie co tu zostanie napisane i tak nie zmieni naszego zasyfionego prawa (najlepiej postawić fotoradar w koszu przy drodze i łapać za prędkość czy gonić ludzi za to że ktoś pije sobie piwko w parku czy pali skręta

)
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2010-01-04, 19:39
dożywocie ciężkich robót na rzecz państwa, niech ciężką pracą zapracują na coś do żarcia, kibel i światło. po kiego mamy płacić za ich utrzymanie i tak tacy degeneraci nie wrócą do życia w jakimkolwiek społeczeństwie!!!
konto usunięte
2010-01-04, 19:43
jak byś zadarł to by ci wlepili 2 razy więcej bo jesteś z siebie dumny;]
konto usunięte
2010-01-04, 19:55
Powinni takich zabijać, a transmisję nadawać w tv. Coś by się przynajmniej i zarobiło... (a sposób uśmiercenia niech sobie wybiera tv :] )
konto usunięte
2010-01-04, 20:39
konto usunięte
2010-01-04, 20:54
konto usunięte
2010-01-04, 21:09
25 lat to za mało!
konto usunięte
2010-01-04, 21:12
trochę jak w piosence myslovitz - to nie był film - kto nie zna tekstu niech sobie sprawdzi, ale fragment z niej np taki "ciekawe jak to jest tak naprawdę zabić, w rękach trzymać przeznaczenie, jego panem być.." piosenka jest mega...
ale wracając... gdybym był bratem zamordowanego dopilnowałbym żeby te skur**... w ogóle nie wyszli, a jeśli na to nie miałbym wpływu to na pewno zrobiłbym coś w kierunku żeby nie chcieli wracać bo już lepiej by im było w więzieniu.
konto usunięte
2010-01-04, 21:17
Ciekawy powód naprawdę.
A może ofiary zgodziły się, wiecie chłopak chciał pomóc ziomkom z ławki to dał się ciachnać, a sąsiad to i tak tylko chał i robił burdel na klatce.
jestem przeciwny używaniu słowa "kara" śmierci, przecież kara ma coś wspólnego z resocjalizacją, ma dać do myślenia i czegoś nauczyć, a w połączeniu ze śmiercią to żadna kara przecież, powinno się mówić "wyrok" śmierci, a co do samych zainteresowanych, skoro chcieli zobaczyć jak umiera człowiek, to w myśl wcześniej przytoczonej zasady oko za oko, ząb za ząb, pokazałbym ich egzekucje w telewizji, najlepiej w dzienniku w tvp (bez cenzury oczywiście)
konto usunięte
2010-01-04, 21:18
do gazu ich...
konto usunięte
2010-01-04, 21:23
ja bym zrobil z nich konserwy w puszkach i sprzedal szwedom. ale najpierw potestowal jakies wynalazki medyczne aby przysluzyli sie naszemu spoleczenstwu chociaz w minimalnym stopniu.
konto usunięte
2010-01-04, 21:24
Dobry pomysł z karą śmierci, ale jesteśmy w UE, więc nie ma na co liczyć. Lepszym pomysłem jest jednak to, żeby zagonić jaszczurów do pracy. Niech zarobią na tą michę zupy i ciepełko w klatce. Mam tylko nadzieję, że klawisze w tym kiciu będą ich okładać jak dywan.
amator napisał/a:
ale wracając... gdybym był bratem zamordowanego dopilnowałbym żeby te skur**... w ogóle nie wyszli, a jeśli na to nie miałbym wpływu to na pewno zrobiłbym coś w kierunku żeby nie chcieli wracać bo już lepiej by im było w więzieniu.
Gdybym ja nim był, poszedł bym do kicia również za morderstwo i wierzcie mi, głowy bym nie spuścił. Stałbym dumnie jak z narodzonego syna.
Jestem kategorycznie za czapą za zabójstwo w bestialski sposób oraz za wielokrotne zabójstwo z premedytacją. Uważam też, jak napisał już ktoś wcześniej, że więźniowie powinni zap*****alać za darmo przy budowach, sprzątaniu i innych tego typu robotach a przy próbie ucieczki powinno się do nich strzelać. Wtedy nabiorą pokory i szacunku do prawa a nie bardziej zdemoralizują.
konto usunięte
2010-01-04, 21:39
konto usunięte
2010-01-04, 22:05