Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Katastrofa samolotu Boeing 787 w Indiach.
Samolot B787 z 242 osobami na pokładzie leciał do Gatwick.

[ Dodano 2025-06-12, 11:45 ]

[ Dodano 2025-06-12, 11:46 ]

Zmieniono 9 razy Zgłoś
ElGatoLopez 2025-06-12, 14:06 3
Czarne skrzynki prawdę powiedzą.
Całą resztę teorii i "pewności" można włożyć między historie o pancernych brzozach i wybuchach na pokładzie...
Zgłoś
dumad 2025-06-12, 14:16 6
W sumie to nic się nie zmieniło. Wszystko brudne jak przed katastrofa. Nawet nie można odróżnić którzy ludzie brali udział w katastrofie

podpis użytkownika

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Zgłoś
POeBaNy 2025-06-12, 14:16 1
Znafcy tematu pierdqolą że brak ciągu, bład w oprogramowaniu lub paliwo złej jakości. Gówniany gównostan to i paliwo z krowich wyp🤬ów.
Zgłoś
Jolo6969 2025-06-12, 14:34
smc napisał/a:

Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Odczyty z czarnej skrzynki potwierdzą moje słowa.
Szkoda ludzi...

Na jednym silnku by normalnie wystartowal i zawrócił
Zgłoś
Kkwwm 2025-06-12, 14:35 3
smc napisał/a:

Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Szkoda ludzi...

Tak i nie. Znam się więc się wypowiem. Nie osiągnął V2 bo startował z taxi remaining runway zamiast z full runway. Jeszcze k🤬a podwozie zostawił po rotacji. Silniki były ok. Z resztą z tym ATOM'em na jednym powinien iść w górę jak Harrier.
Zgłoś
gixi 2025-06-12, 14:40
Na reddicie nagranie z węgielkami... reddit.com/r/PublicFreakout/comments/1l9j48a/aftermath_of_the_ai171_pl...
Zgłoś
kuron997 2025-06-12, 14:44 3
gixi napisał/a:

Na reddicie nagranie z węgielkami...

Po co wrzucasz gdzie trzeba być zalogowanym...
Zgłoś
modified1 2025-06-12, 14:46 2
Trzeba wysłać macierościerwicza żeby szukał bomb i brzozy
Zgłoś
Pawehan 2025-06-12, 14:54 3
Qdłaty napisał/a:

Leciałem tym samolotem, wyskoczyłem z niego 2 metry nad ziemią

Skąd 7 piw? Nie zgadzam się , To nie jest śmieszne

[ Dodano 2025-06-12, 15:02 ]
binczu napisał/a:

A ja za tydzień lecę do Grecji, takie coś nie pomaga.

Nie bój się nic stary. To najbezpieczniejszy środek transportu jaki kiedykolwiek wymyślono . I najszybszy .
Zgłoś
Hubal79 2025-06-12, 15:20 1
A ostatnio naszło mnie taj z nikąd że już dawno żaden samolot nie spadł ,no i masz .........
Zgłoś
LejBrudasa 2025-06-12, 15:24 5
Ale tam jest chlew. Przed i po katastrofie waliło gównem tak samo.

[ Dodano: 2025-06-12, 15:26 ]
binczu napisał/a:

A ja za tydzień lecę do Grecji, takie coś nie pomaga.

Nie masz się czego bać co najwyżej spadniesz i szybko zginiesz. Jest też opcja, że spadniesz i będąc jeszcze żywy, będziesz umierał w jękach i męczarniach paląc się, będąc połamanym i oblanym paliwem lotniczym. Wokół mnóstwo martwych ciał bez kończyn i głów. Nie ma się czego bać to nic takiego. Miłego lotu.
Zgłoś
MysteryMan 2025-06-12, 15:30 1
SQUOR napisał/a:

Przynajmniej trochę ulice umyją.

Taa marzenie.
Zgłoś
TheCuba676 2025-06-12, 15:35 3
mg_schutze napisał/a:

Ktoś o klapach zapomniał?

Wydaje mi się, że bez klap nie wzbili by się na 600stóp, samolot leciał by niestabilnie, tutaj był stabilny aż do końca, ewidentny brak mocy w silnikach, a że awaria dwóch na raz jest mało prawdopodobna, obstawiam standardowy u Boeinga błąd oprogramowania
Zgłoś
Hubal79 2025-06-12, 15:39 1
smc napisał/a:

Szkoda ludzi...

Podczas startu osiąga się v1 ,jeśli nie to mają jeszcze zapas na wyhamowanie samolotu ,moim zdaniem pewnie piloci sp🤬olili coś podczas list kontrolnej przed startem ,bo po osiągnięciu v1 już nie masz czasu i startujesz ,jak nie masz siły nośnej to już h🤬j po tobie ,brak czasu na reakcję, dlatego jak latałem zawsze zesrany byłem podczas startu i lądowania
Zgłoś
TheCuba676 2025-06-12, 15:46 2
Hubal79 napisał/a:

Podczas startu osiąga się v1 ,jeśli nie to mają jeszcze zapas na wyhamowanie samolotu ,moim zdaniem pewnie piloci sp🤬olili coś podczas list kontrolnej przed startem ,bo po osiągnięciu v1 już nie masz czasu i startujesz ,jak nie masz siły nośnej to już h🤬j po tobie ,brak czasu na reakcję, dlatego jak latałem zawsze zesrany byłem podczas startu i lądowania

V1 to prędkość decyzji, po której nie można już przerwać startu. V2 to prędkość startowa.
Moim zdaniem osiągnęli V2 i wzbili się na 645 stop, potem stracili moc i zaczęli szybować stabilnie ku ziemi
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie