Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
woytasw 2017-12-14, 14:33 2
Stracił rękę przy maszynie odznaczenie go nie minie heeej !
Zgłoś
Wiewór 2017-12-14, 14:52 5
Misiek_KRK napisał/a:

Jeszcze kilkanaście lat temu wszystkie tokarki, prasy mimośrodowe, szlifierki pracowały bez osłon. Jakoś się żyło, ale ludzie byli mądrzejsi. Teraz jak gimbusowi nie napiszesz kartki, ZAŁOŻYĆ OKULARY OCHRONNE, to nie wpadnie na pomysł, że opiłki mogą wpaść do oka.

Ludzie zawsze byli tacy sami.
Przepisów BHP dotyczących maszyn nie wprowadzono dlatego, że nie było wypadków i chcieli tylko zrobić na złość pracodawcom.
Wypadki były i to bardzo ciężkie. Dlatego wprowadzono wymagania zasadnicze BHP dla maszyn.
Poza tym nawet najbardziej ostrożny człowiek czasem popełnia błąd. Szkoda stracić życie przez jakiś mały błąd prawda?
Po to również są wymagania BHP dla maszyn.
Poza tym nie zawsze można powiedzieć o kimś kto uległ wypadkowi, że jest głąbem. Ludzie często nie są świadomi zagrożeń i to nie ma nic wspólnego z ich inteligencją.
Głupi jest ten kto uległ wypadkowi pomimo tego, że był świadomy zagrożenia.
Zgłoś
konto usunięte 2017-12-14, 16:13 3
@up Trudno sie czyta ten socjalistyczny belkot. Ludzie dzisiaj sa o wiele glupsi, bo odbiera im sie coraz wiecej wolnosci i gwarantuje panstwowa opieke. Tak samo jak hodowlany drapieznik, jest o wiele slabszy od tego, ktory zyje na wolnosci. Przepisy BHP ( i wszystkie inne BZDURNE normy, pozwolenia itp) wprowadzono po to, zeby utrudnic powstawanie i rozwoj nowych, malych przedsiebiorstw, ktore sa konkurencja dla korporacji. Owszem, wypadki byly, ale rowniez sa i beda zawsze i kompletnym idiotyzmem jest ograniczanie ich ilosci kosztem wydajnosci gospodarki. Tracimy na tym wszyscy, zyskuje 0,001% rodzin, ktorych bliscy zgninelyby w tych nielicznych wypadkach. Wydaje Ci sie ze to takie straszne, bo zobaczysz pare filmikow z udzialem chinczykow wkrecanych w maszyny, a ile dziala w tym czasie wydajnych fabryk bez zadnego wypadku, ktorych juz nie ogladasz, bo po co? No wlasnie.
Zgłoś
Silasik 2017-12-14, 16:16
Na moje ktoś nie pomyślał po naprawie żeby zabezpieczyć to jakim bolcem... Smutne że filmik skończył się jak się skończył ;(
Zgłoś
konto usunięte 2017-12-14, 18:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Angeltostarakurwa 2017-12-14, 18:51
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-12-14, 19:27
Misiek_KRK
nie zapomnij jeszcze o kupieniu alkomatu i korzystaj z niego,
piszę bo kumpel miał już nieprzyjemne doświadczenia z pracownikami oraz odpowiedzialnością za nich

i jeszcze w jednym przyznam Ci rację, współczesne pokolenie młodych pracowników,
jest totalnie nieodpowiedzialne, brakuje im myślenia, wyobraźni
za to mają duże oczekiwania
Zgłoś
QQłka 2017-12-14, 20:19
a było tak blisko harda
Zgłoś
Musashi_Miyamoto 2017-12-14, 22:41
Mnie to zawsze dziwi dlaczego Chińczycy tak masowo popełniają samobójstwa??? Przecież niedługo dogonią USA to zamiast się cieszyć i pracować szybciej to jakoś tak dziwnie skaczą z fabryk i inne takie.
Zgłoś
konto usunięte 2017-12-14, 23:09
Misiek_KRK napisał/a:

Nie jestem zwolennikiem biurokracji, ale może i dobrze, że w Polsce istnieje takie coś jak karta przeglądów maszyny, konieczność montowania osłon elementów wirujących (wałów, kół itp).
Zapłaciłem ostatnio 1000 zł mandatu od P🤬y za brak osłon na prasie. Oczywiście pracownik "zapomniał" założyć, ale mandat dostaje osoba zarządzająca.
Jeszcze kilkanaście lat temu wszystkie tokarki, prasy mimośrodowe, szlifierki pracowały bez osłon. Jakoś się żyło, ale ludzie byli mądrzejsi. Teraz jak gimbusowi nie napiszesz kartki, ZAŁOŻYĆ OKULARY OCHRONNE, to nie wpadnie na pomysł, że opiłki mogą wpaść do oka.

Wiesz, że jak opiłek wbije się w oko to najgorsze co można zrobić to dać się u okilisty (kiepskiego) namówić na krople do oczu? One powodują gojenie śluzówki a opiłek zostaje.

Tutaj nie wiem z kolei czy dobrze pamiętam, ale po wbiciu opiłka miedzianego mamy ze 2 godziny na wyjęcie. Potem traci taki delikwent wzrok na zawsze.

Takie tam.... ciekawostki
Zgłoś
Misiek_KRK 2017-12-15, 15:38
Zgłoś
Wiewór 2017-12-18, 8:30
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem