Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
KGKM zagrożone
Topiony_serek • 2014-02-06, 20:07
To co się wyprawia w tym kraju nie przestaje mnie zadziwiać...

KGHM-owi grozi utrata monopolu na wydobywanie miedzi na Dolnym Śląsku. Ministerstwo Środowiska przyznało właśnie koncesję na eksplorację dużego złoża w okolicach Głogowa spółce... z Kanady.

Ministerstwo utrudnia rozwój KGHM w Polsce? Najwyraźniej tak...
Do tej pory małe firmy otrzymywały koncesje na opracowanie niewielkich złóż na Dolnym Śląsku. Prawo do nich i tak kupował później KGHM po wyższej cenie. Jednak w tym wypadku chodzi o 8 milionów ton miedzi, jeszcze w postaci rudy, przyznanej spółce-córce kanadyjskiej firmy.

Rzecznik resortu środowiska Paweł Mikusek twierdzi, że ta oferta był najlepsza. "Nie ma tutaj znaczenia pochodzenie firmy czy jakieś inne, pozamerytoryczne względy" - oświadczył rzecznik.

To zaskakujące, bo skarb naszego państwa ma ponad 37% udziałów w KGHM!!! Nie ma to jak strzelić sobie samobója.
Moim zdaniem nieźle posmarowano komuś łapki (nie jednemu) i tym sposobem rozkrada się nasz kraj. Ciekawe czy media podejmą temat czy dalej będą p🤬lić o gender?
Bo do polityki to trzeba brać ludzi co się dorobili i nie chcą się nachapać. A przynajmniej udowodnili że potrafią gospodarować pieniędzmi.

źródło [color=A6A6A6][/color]

podpis użytkownika

Czytaj poezję , czytaj oczy nie wypadną.
Zgłoś
ulifont 2014-02-06, 20:54 3
Websterthe1
masz u mnie piwsko jak stodoła, prawicowcy, którzy się wypowiadają to rozchwiane emocjonalnie dzieciaki, powtarzające coś tam zasłyszane, coś tam przeczytane....

podpis użytkownika

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
bolebor 2014-02-06, 21:03 3
Co w tym zlego?KGHM kupilo zloza w Kanadzie. Kanadyjczycu kupili w Polsce . Pora pozbyc sie udzialow panstwa w KGHM za duzo swin pasie sie w zarzadzie z nadania PIS i PO. Poczytajcie troszke o zonach dzieciach znanych politykow na posadkach za 20 tysiecy!
Zgłoś
N................m 2014-02-06, 21:35
a to k🤬y! ale mnie wk🤬iają!
W niemczech tylko niemeickie sklepy, w angli tak samo itd itd. a w polsce wszedzie k🤬a zagrancze sklepy ktore robią interesy z naszymi firmami ktore im dostarczają asortyment tylko dlatego aby mieć "plecy". P🤬lona wieśniacka biedronka za grosz nie jest k🤬a polska....teraz obok mojego bloku budują k🤬a drugą biedronke! zmierzyłem kroki! k🤬a 200 kroków odległości!!!!!! toż to j🤬e gówno teraz jest wszedzie!
Zgłoś
p................k 2014-02-06, 22:54 4
Wyprzedali juz wszystko banda ryzego c🤬ja, Czy wiecie że gaz łupkowy w POLSCE będzie wydobywany przez ZAGRANICZME firmy i sprzedawany POLAKOM na ich wlasnej ziemi? przepadnij polsko
Zgłoś
Bobikufel 2014-02-06, 22:56 1
w sumie co wy p🤬licie...
przeciez to oznacza że cała elektronika bedzie tańsza... i nie bedzie już kaska leciała do kieszonki ryżych zawodników tylko zostanie u nas a to co zostałoby dla ryżego poleci do kanady...

poza tym wolny rynek to wolny rynek...
Zgłoś
l................k 2014-02-06, 22:58
Rządzą nami ludzie którzy maja nakaz zniszczyć Polskę od środka. Poczytajcie sobie w necie dość ciekawe informacje można znaleźć.
Zgłoś
nadra1414 2014-02-06, 23:03
TYLE DOBRA !!!! Rzadko kiedy widuje się takie sumy pieniędzy w jednym miejscu, sam miałem okazje patrzeć na 500 tys. zł czystej miedzi
Zgłoś
R................r 2014-02-06, 23:05 1
Rozgrabianie Polski, część 201455325
Zgłoś
avanax 2014-02-06, 23:05 5
Dla mnie bomba. Boli dupa teraz? Ja mieszkam w tym całym zgłębiu miedziowym... Ludzie z mojego otoczenia, pracują, albo próbują się dostać do KGHM-u. Możesz być najlepszym kandydatem na stanowisko do pracy i gówno Ci to da. Żeby się dostać na fizola trzeba bulić około 5 tys., a na umysłowego od 10 do 20 tys. Byle debil po liceum jak zapłaci i ma kogoś z rodzinki zajmie miejsce wyspecjalizowanego i wyuczonego człowieka, a w biurach tylko patrzą na kogo tu podp🤬lić, żeby swojego wkręcić. W prywatnych zakładach pracy nie ma takich cyrków jak w tej POj🤬ej firmie. Ktoś dobrze zrobił i da tym ciulom do myślenia.
Zgłoś
T................h 2014-02-06, 23:07 9
Ja p🤬le, czytam i nie wierze własnym oczom... Jakoś jak KGHM wchłaniał kanadyjską firme miedziową to same peany u nas, ale u Kanadyjczyków nikt nie płakał, bo to powoduje rozwój. A teraz firma, która złożyłą oferte lepszą orazi tańszą dostała u nas koncesje (co juz przy biurokracji jest sukcesem) i będzie taniej wydobywać miedź. No k🤬a tragedia.

Mam już dość p🤬lenia o naszym rodzimym majątku. Bardzo chętnie kupie coś od "Kowalskiego" tylko niech on najpierw zachęci mnie ofertą, a nie jebnie coś o 30% drożej niż w niemieckim sklepie, a potem lament, że te "zagraniczne firmy to polskie firmy zabijajo!". C🤬j mnie obchodzi czy ja bede jeździł samochodem z Francji czy Tadżykistanu, ważne żeby nie sie nie psuło, nieważne czy w rurach mam gaz z Rosji, Norwegii czy nasz, bo ważne jest to żebym miał ten tańszy, węgiel bym wybrał nasz, bo jest lepszej jakości, chociaż droższy. To jest ważne, a nie to skąd jest jakaś tam firma!

A te słowa rzecznika ministerstwa trzeba zapisać i odtwarzać o pełnych godzinach, przez rok we wszystkich mediach, a w niedziele dodatkowo z ambony w kościele! Jak radko kiedy, albo przez przypadek powiedział coś dobrego!
Zgłoś
contowsky 2014-02-06, 23:07
złodzieje i tyle

podpis użytkownika

Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
PhantomMask 2014-02-06, 23:08
jezu co ja bym dał za taki kawał miedzi, ale znając życie po wyjsciu ze skupu zaraz radiowóz by po mnie podjechał
Zgłoś
Vadim 2014-02-06, 23:10
Cholera! A władowałem tyle kasy w akcje KGHM...
Zgłoś
Misza_Geolog 2014-02-06, 23:14 1
Trodzy Sadole, nie musicie trząść dupskami o przyszłość KHGM'u bo akurat oni sobie tego poradzą, tego jestem pewien. KGHM inwestuje w kopalnie na całym świecie, między innymi w Niemczech, USA, Chile (4,5 miliarda złotych) a także w Kanadzie, gdzie przejęła Kanadyjską spółkę i ekploatowała miedź w wielkim kompleksie złożowym w Sudbury, który jest dla Kanadyjczyków mniejwięcej tym co Zagłębie Miedziowe dla Polaków. Tak więc spokojnie, takie prawo wolnego rynku.
Zgłoś
wojtax 2014-02-06, 23:21
Bardziej niż w wydobycie surowców Polacy powinni zainwestować w linie produkcyjne co by z tej miedzi zrobić jakiś sprzęt elektroniczny. Bo co z tego, że my wydobędziemy miedź? Sprzedamy za granicę, a on potem w postaci elektroniki trafi na nasze sklepy z ceną, która będzie wielokrotnością ceny surowca.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie