Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
dancio1978 2022-01-23, 18:48 2
Krzyc🤬j123 napisał/a:

Ty k🤬a mam nadzieję że nie jeździsz niczym innym jak rowerem po bułki

Jeżeli ktoś tu wini nagrywającego to jest totalnym przyjebem, c🤬l z tira na ciągłej w zabudowanym, gość włączył się do ruchu na swój pas upewniając się, że nic na nim nie jedzie, nie spodziewał się, że dostawca konserw odp🤬li taki manewr.

Kierowca nagrywający domniemywamy że ma obowiązek ustąpić pierszeństwa pojazdom znajdującym się na drodze z pierszeństwem. i nie ma znaczenia czy jest tam ciągła czy tir wyprzedza i czy tobie się coś wydaje. I tak serio jestem ekspertem. a ty mam nadzieję że jeżdzisz komunikacją miejska.
Zgłoś
m................l 2022-01-23, 20:02
sqnk napisał/a:

a jak to jest na wsiach?? wyjezdzasz z bocznej jakiejs z prawej np daleko jedzie tir ty zdazysz wyjechac w prawo w jego strone a ktos zaczal go juz wyprzedzac ale ty go nie widzisz na wsiach niema pasow liń na drogach ...

A kto k🤬a na wsi wyprzedza? W Rosji wiadomo wszystko możliwe i dozwolone bo pędzą do dobrozmianu
Zgłoś
Juzwa 2022-01-23, 20:34
Bambrych napisał/a:

Powinni go nap🤬lać kijami aż będzie fioletowy jak bakłażan.

No ja p🤬le... szacun i piwko za piękne określenie.

podpis użytkownika

Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.
Zgłoś
hasfar 2022-01-23, 22:37 1
Przecież na tym Waszym wysranym skrzyżowaniu jest linia PRZERYWANA, czyli gówno nie skrzyżowanie!
Wyjazd z jakieś budowy, czy inny c🤬j.
Moim zdaniem sytuacja dość kontrowersyjna - bo i nagrywający sprawnie wyjeżdżając zdążył przed tą wywrotką, ale i kierowca ciężarówki miał prawo tam wyprzedzić.
Zgłoś
TAS 2022-01-23, 23:22 5
Bourbonable napisał/a:

przyjrzyj sie tumanie, że tirowy zj🤬iec zaczal wyprzedzanie na ciągłej.

U nas niestety za kolizję odpowiadałby ten co wjeżdżał na drogę. Tirowy zj🤬iec odpowiadałby tylko za wyprzedzanie na ciągłej za co zostałby ukarany mandatem, ale nie byłby uznany winnym kolizji bo był na drodze z pierwszeństwem. Tak niestety jest i bądźcie tego zawsze świadomi. Może ruscy mają inne przepisy ale u nas tak by było.
Zgłoś
PryszczatyJeż 2022-01-24, 0:18
Krzyc🤬j123 napisał/a:

Jeżeli ktoś tu wini nagrywającego to jest totalnym przyjebem, c🤬l z tira na ciągłej w zabudowanym, gość włączył się do ruchu na swój pas upewniając się, że nic na nim nie jedzie, nie spodziewał się, że dostawca konserw odp🤬li taki manewr.

Mam nadzieję, że nie masz prawa jazdy, bo widać pojęcia to ty nie masz. Potem się rozbijają takie gamonie i zdziwieni, że ich wina.
Zgłoś
Fred11 2022-01-24, 8:54
Krzyc🤬j123 napisał/a:

Wyprzedzanie na podwójnej ciągłej nie było bezpośrednią przyczyną kolizji
Zgłoś
TomRar 2022-01-24, 9:23 3
Bourbonable napisał/a:

I kolejny tuman... Wczoraj się urodziłeś czy co? Tirowiec dostanie mandat za wyprzedzanie, a winnym kolizji będzie autor nagrania, bo musi ustąpić wszystkim, nawet tym którzy jadą pod prąd, tyłem, czy k🤬a lecą nad drogą.
Zgłoś
Bourbonable 2022-01-24, 10:45
TomRar napisał/a:

I kolejny tuman... Wczoraj się urodziłeś czy co? Tirowiec dostanie mandat za wyprzedzanie, a winnym kolizji będzie autor nagrania, bo musi ustąpić wszystkim, nawet tym którzy jadą pod prąd, tyłem, czy k🤬a lecą nad drogą.

Nigdy sie nie dowiem kto co dostał. Jest nagranie i majac taki dowod pieski inaczej moga podejsc do tematu.
Zgłoś
majnkampf 2022-01-24, 17:39 1
Owszem, kierowca tira jest winny wyprzedzania w miejscu do tego niedozwolonym, ale sprawcą kolizji jest nagrywający- nie ustąpił pierwszeństwa.
Bourbonable napisał/a:

Zgłoś
Maras0803 2022-01-24, 19:11
mazga50 napisał/a:

Promujesz ten nowy zwrot, jakbyś go sam wymyślił.
P.S. Nie jestem kierowcą ciężarówki.

Przepraszam a mogę używać słoikoszczoch czy też nie? Nazywam tak te miernoty od około trzech lat kiedy jeden z tych zawodowców wyrzucał do śmieci butelki ze szczochami przy mojej firmie.
Zgłoś
Wiewór 2022-01-24, 21:29
Driver19cm napisał/a:

Ewidetna wina debila, który nagrywa
Wyjeżdżając z podporządkowanej drogi, jego obowiązkiem
jest się k🤬a upewnić, że ma taką możliwość
Za to kierowca tirowca - pierwsza klasa. Szacun za umiejętności

Kierowca tira powinien dożywotnio stracić prawo jazdy na tira i iść siedzieć

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
sebaplo 2022-01-25, 0:21 2
Tyle czasu oglądacie co po niektórzy sadistica i nadal nie znacie tej zasady? To właśnie tutaj nauczyłem się, że to co odj🤬 nagrywający to błąd. On ma ustąpić pierwszeństwa wszystkim, którzy jadą po drodze z pierwszeństwem nawet gdy ktoś inny popełnia wykroczenie.

W tym przypadku, zarówno nagrywający jak i kierowca tira dostaliby mandaty. Tirowiec dostałby za przekroczenie ciągłej, a nagrywający dostałby za spowodowanie kolizji i nieustąpienie pierwszeństwa. Kierowca wbrew pozorom spowodował kolizje (w świetle prawa).

Zapamiętajcie tą zasadę, bo mało kto o tym wie, a wiedza na ten temat może uratuje wam życie a przynajmniej oszczędzi kłopotów finansowych.
Zgłoś