Jak wygląda praca w 90% polskich klubów? Szacunek dla Krzysztofa Przytuły. Może nie kojarzycie go jako trenera ŁKSu Łomża, ale bardziej znany jest z Canal +
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@SadolJunior
Chyba faktycznie jesteś junior, skoro myślisz że tylko w e-klapie jest kasa. W II, a nawet III (obecnie to w sumie kolejno III i IV liga), jest kasa - nie w każdym klubie, ale wystarczy rzucić okiem na budżety klubów z niższych lig. Np. myślisz, że Rasiak w Warcie gra za kapelusz gruszek?
Przybyła powiedział prawdę, ale ameryki nie odkrył, bo mało gdzie wspiera się sport. A to że w Łomży kibice się obudzili na mecz z Odrą Opole, to też nic dziwnego, skoro nie grali z bardziej znanym przeciwnikiem od paru lat a nagle trafiła się w pucharze Odra.
konto usunięte
2013-11-05, 10:24
Cisse09 dałem ci piwo z litości. Jakoś tak mam z czarnymi, że mi ich żal. Jeszcze dałbym ci pare jabłek z sadu skoro ty tak ciągle o tych owocach. Dodatkowo widze że ci się procesor przegrzał i musiałeś sobie na mnie bluzgnąć.
up2 panchamityle
Tak się składa że to co napisałem to czysta prawda. Informacje z pierwszej ręki. Akurat taki Rasiak to ma kontrakt indywidualnie załatwiany przez menadżera. Tym bardziej że grał trochę na wyspach i ogólnie za granicą to ma pewien pułap zarobkowy poniżej którego nie zejdzie. Ale większość młodych chłopaków którzy grają w pierwszoligowych i ekstraklasowych klubach robią to za psie pieniądze. W klubach pracują beznadziejni dyrektorzy sportowi którzy ściągają zagranicznych kopaczy którym płacą 8 razy więcej niż 18-19 letnim wychowankom. To co mówisz to bzdura. Kluby nie mają budżetów. Ledwo można sklecić 16 drużyn na ekstraklase z jakąś tam kasą. Ale nie będe się tu rozpisywał bo to nie serwis sportowy.
Chcesz więcej info to napisz priva.
konto usunięte
2013-11-05, 10:34
Jeszcze nigdy, nic na tym forum nie napisałem ale nie mogę się opanować po przeczytaniu obecnych komentarzy.
Gwoli wstępu, napisze że Polska piłka nożna to jest WIELKIE, SOCZYSTE i zajebiście PRZEPŁACANE SZAMBO.
Ja sobie grałem za młodego gnoja w koszykówkę. Dresiki mieliśmy powycierane po seniorce, buty trzeba było samemu kupować, wyjazdy samemu opłacać a niekiedy to i w dupę było zimno bo halę słabo grzali. Zajęliśmy 3 miejsce w Polsce Juniorów. W tym samym momencie klubowa "szmacianka" miała zerowe wyniki ale dostawali cokolwiek chcieli. Taka była linia klubu, linia działaczy i oczekiwania "społeczeństwa".
Chwalę się tym ponieważ nic się nie zmieniło od tamtego czasu. Gigantyczna kasa pompowana jest w piłkę, podczas gdy to w innych sportach odnoszone są sukcesy. Przez to Wasze sztuczne tworzenie patosu wokół tego sportu, piłka nożna nigdy się nie podniesie. Nie podniesie się ponieważ piłkarze są przepłacani, leniwi a ich wymagania finansowe drastycznie odstają od umiejętności które reprezentują.
I teraz na koniec filmik tu zamieszczony. Fajnie że jest na nim sfrustrowany koleś dla którego ten sport wiele znaczy ale co to zmienia? Dopóki piłkarze nie zaczną grać dla przyjemności a nie tylko za kasę, jeszcze długo będziemy oglądać mecze reprezentacji z zażenowaniem.
Przytuła to trochę taki polski Ian Holloway
konto usunięte
2013-11-05, 11:02
up delicatessen
Piłka nożna to najpopularniejszy sport na świecie. Możesz go nie lubić, możesz się z tym nie zgadzać, ale tego nie zmienisz.
Jest XXI wiek i futbol jest skomercjalizowany do granic możliwości. Tak działają prawa rynku, że jak chcesz coś wyjąć to najpierw musisz włożyć i jeśli na coś jest popyt to automatycznie dochód uczestników tego biznesu wzrasta. Tak jest wszędzie tylko nie u nas. Nie wierzcie w mity o tym że wszyscy piłkarze zarabiają co miesiąc na nową BM-kę.
W Polsce to akurat w żaden sport się nie inwestuje i dlatego tak to wygląda. Raz na 20 lat się trafi jakiś samorodek albo ktoś kto własny kapitał w siebie zainwestował i wtedy nagle BUM. Małysz, Pudzian albo inny Kubica...
Podoba mi się jak koleś mówi, takie przemowy pamiętam jak za małolata chodziłem na treningi i takie kazanie raz na jakiś czas to dla młodego zawodnika ogromna motywacja.
@SadolJunior
Skąd ty masz te informacje z pierwszej ręki, od kumpla co gra w A klasie? A może ktoś Ci wali ściemę jak ma źle, a ma się całkiem dobrze. Piszesz, że zespoły z II ligi nie mają budżetu? 3 mln zł, to moim zdaniem na III poziom rozgrywek w Polsce to sporo forsy.
Popatrz kto trenuje II ligowe zespoły, kto tam gra, chyba nie myślisz, że Rasiak jako jedyny ma menadżera?

Sam Marek Citko ma w każdej lidze po kilku grajków.
Żeby była jasność! Nie twierdzę, że grajek w Polsce zarabia za kopanie w ogórkowej lidze 20 tys. zł ALE za kopanie piłki raz w tygodniu w II lidze jeśli zarabia się od 2-3 tys. w górę, to ja Cie proszę.. Do tego dochodzą premie za wygrane spotkania, strzelone bramki i premie od sponsorów - źle nie mają! Chyba, że mowa o Surogatce Pcim Dolny?
My w Zamościu 20 lat temu mieliśmy świetnych bokserów. Niektóre Zenki mówią, że to co reprezentują Kliczkowie to nic, przy tamtych chłopakach
Brak jakiegokolwiek zainteresowania ze strony dyrektorów, prezesów i innych ludzi. Chłopaki się rozpiły, kontakty z recedywą też zrobiły swoje... Ech, burdel w kraju to brak jakichkolwiek wyników w różnych dziedzinach.
jęzor i oczy ma latają jakby się wydmuchał

feta feta
konto usunięte
2013-11-05, 19:27