👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Zrozumialbym raz,bom wyrozumiały ale dwa razy to już trzeba nauczyć delikwenta SZACUNKU dla czyjejś pracy.
się zaczynam zastanawiać od kiedy to w komendzie wydaja wyroki sądowe no ale co tam

Do obozu pracy, co by zwrócił koszt ukradzionego przedmiotu + kara, żeby mu następna kradzież nie przyszła do głowy.
misiorysio napisał/a:
Art. 12. KK
(...)
warunkiem uznania wielości zachowań za jeden czyn
zabroniony jest tożsamość pokrzywdzonego.
Nie sadzisz, ze w tym tkwi problem ?
Inny sklep, inne miasto - zgadza sie tylko forma.

misiorysio napisał/a:
Art. 12. KK
Dwa lub więcej zachowań, podjętych w krótkich odstępach czasu w wykonaniu z
góry powziętego zamiaru, uważa się za jeden czyn zabroniony; jeżeli przedmiotem
zamachu jest dobro osobiste, warunkiem uznania wielości zachowań za jeden czyn
zabroniony jest tożsamość pokrzywdzonego.
Teraz czy będzie miał jeden proces zależy i od komunikacji komisariatów, czy oba będą wiedzieć o działaniach, że tak to ujmę tu i tam. Po drugie i najważniejsze, czy policja, a później prokurator pozwie synusia na podstawie jednej kradzieży czy dwóch. Jeśli na podstawie dwóch, to dostanie zapewne tak czy siak w zawiasach. Jeśli dwa oddzielne procesy, to jeśli w tym pierwszym będzie w zawiasach, to po drugim gwarantowane więzienie.
Artykuł, który podałeś jest ok, ale wszystko zależy od policji i prokuratora. Pozdro.

misiorysio, ten artykuł który cytujesz ma zastosowanie wtedy, gdyby po dwóch kradzieżach dopiero go złapali i udowodnili je. Głównie ma to zastosowanie w przypadku, gdy kradniesz np. z jednego sklepu dwie rzeczy i wpływają dwa akty oskarżenia każdy za jeden przedmiot, bo oba były masakrycznie drogie

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie