👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@dagnis: SM nie może ścigać bandytów, od tego są prawdziwi policjanci

Ale dlaczego by nie podać danych kierowcy:
Imiona: Hans Christian
Nazwisko: Andersen
Narodowość: Duńczyk
Adres zamieszkania: Kapelvej 4, 2200 København N, Dania
Dane otrzymali niech się teraz martwią.

Czersk musi brać skądś pieniądze na pensję dla komendanta SM w końcu zarabia więcej niż burmistrz oddalonych o 20km Chojnic (ok 50tyś miasto). Niestety Czersk i Człuchów to najgorsze miejsca jeśli chodzi o SM, kiedyś w Żalnie (gm Człuchów) strażnik miejski mieszkający przy ulicy stawiał fotoradar u siebie na balkonie i pilnował go z domu.
Jak to wczoraj dostałem do swoich rąk - to musiałem to wysłać do TVN-u ..
niełze jaj dzisiaj z tego wszystkiego wyszły

zombic napisał/a:
Pojdzmy krok dalej - niech SM postawi fotoradarek na jakiejs lawecie czy przyczepce i zacznie jezdzic przez miasta (powiedzmy z predkoscia 80-100 km/h - przeciez moga, kto im zabroni). Fotorada bedzie uwazal ze wszystkie zaparkowane samochody poruszaja sie z predkoscia 80-100 km/h i wszystkim porobi slitasne foteczki. Szach mat kierowcy
300 zł i 4 pkt karne. Pana samochód stał z prędkością 80km/h w terenie zabudowanym!
Kiedyś dostałem mandat (okolice Czerska - nie wiem dokładnie jaka miejscowość) na przyczepkę, którą akurat pożyczył mój krewny...

Apakalolo napisał/a:
Ale dlaczego by nie podać danych kierowcy:
Znając rozgarnięcie polskich strażników miejskich pewnie by wysłali tam mandat i byłaby chryja na skalę międzynarodową.
nikt z was nie zauwazyl ze w naglowku na TVN sa kompletne bzdury? powinni brzmieć "musi wskazac kierowce lawery" a nie to co durczoki wymyslily

O czym my rozmawiamy. Sąd Najwyższy stwierdził jakiś czas temu, że straż miejska nie może w takich sytuacjach kierować wniosków o ukaranie. Musi się zwracać do policji o "pośredniczenie". Sprawa trafi do Sądu, a sąd umorzy na 1 posiedzenie ze względu na brak aktu oskarżenia wniesionego przez uprawniony podmiot. W większych miastach strażnicy już to opanowali... w tej pipidówie widać jeszcze nie.

Przecież wiadomo, że z decyzją Trybunału nie ma obowiązku mówienia kto jechał. Straż miejska i policja muszą wysyłać mandaty imienne, a nie A,B,C. Nawet mandat od straży miejskiej za wycieraczką za złe parkowanie możemy wziąć i się nim podetrzeć i nikt nam niczego nie zrobi.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie