Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:45
Filmik z dwoma autami przejeżdżającymi na czerwonym ( z czego jeden to wieśwagen gofr ) zainspirował mnie , żeby w końcu wrzucić długo chowany materiał . Niżej będzie mój dłuższy wywód na temat kierowcy z filmu , jeżeli ktoś nie ma ochoty czytać , to odsyłam od razu do filmu . Co by nie przedłużać :

I teraz tak - specjalnie zostawiłem ostatni fragment z tym samochodem , żeby było widać godzinę - jechałem za nim od 14:58 do 15:24 - prawie 26 minut . Mimo że ja jechałem wysokim busem - mało mocy , duża masa , duży opór powietrza , to nie był w stanie uciec mi przez te kilkadziesiąt kilometrów , chociaż robił co mógł . Żeby jeździć dobrze samochodem trzeba podejmować szybko poprawne decyzje i jeździć zdecydowanie , a facet wyprzedza na krzyżówce i mając 30 metrów miejsca zaczyna hamować na lewym pasie , żeby po chwili rozpędzić się prosto na ciężarówkę ( szkoda że się frajerze nie rozje*ałeś ) . I tak wyglądało to przez prawie 26 minut - tam gdzie nie można wyprzedzać , nawet w miejscowości i przy linii ciągłej jechał slalomem od lewej do prawej , żeby tylko zajrzeć czy wolne i wyprzedzić , a tam gdzie było kilkaset metrów prostej to chował się za autami i zaczynał wyprzedzać dopiero jak w lusterku zobaczył mnie rozpędzającego się lewym pasem . Największym zaskoczeniem był dla mnie sam kierowca , myślałem standardowo - wieśwagen pASSat , więc jedzie pewnie 20-letni łysy debil , ale okazało się , że nie . Jak stanąłem na światłach obok niego , to zobaczyłem brzydkiego faceta koło 40-stki . Warunki jak widać zimowe i stały po drodze rozbite auta . To chyba wszystko co chciałem napisać , tym razem jeszcze nie będę się rozwodzić na temat samej marki , której nienawidzę z całego serca i mam już tyle materiału , że z samych wieśwagenów mógłbym zrobić kilkunastu minutową kompilacje , a jakbym chciał wrzucić zdjęcia wszystkich zwieśniaczonych gofr'ów i pASSat'ów , to by serwerów sadola nie starczyło .

Ps. Tylko w 720p , bo jest ograniczenie do 50mb... , a jakbym umiał to wrzuciłbym tę dłuższą część w spoiler , polecam full screen , ostatnie sceny żeby pokazać godzinę i numery .
Zgłoś
SOOPER 2013-12-28, 18:52
najgorsze co moze byc w jezdzie samochodem to zbyt pewnosc siebie i niezdecydowanie...
Zgłoś
Madroxx 2013-12-28, 19:01 1
@Znawca87

Tyś chyba nigdy auta nie miał. To powiedz w czym masz droższe części nie licząc BMW i Audi ? Co może Deawoo gdzie do Matiza wahacz kosztuje 30zł czy Fiat gdzie za połowę ceny w Passacie robisz całe zawieszanie...

Prawda jest taka, że 99% samochodów sprowadzanych do PL jest z Niemiec i dlatego najwięcej jest WV. Bo Niemcy w porównaniu do nas szanuje swoją markę a nie wyprzedają zakładów jak w my.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-28, 19:06
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-28, 19:07
Madroxx napisał/a:

@Znawca87

Tyś chyba nigdy auta nie miał. To powiedz w czym masz droższe części nie licząc BMW i Audi ? Co może Deawoo gdzie do Matiza wahacz kosztuje 30zł czy Fiat gdzie za połowę ceny w Passacie robisz całe zawieszanie...

Prawda jest taka, że 99% samochodów sprowadzanych do PL jest z Niemiec i dlatego najwięcej jest WV. Bo Niemcy w porównaniu do nas szanuje swoją markę a nie wyprzedają zakładów jak w my.

Masz tansze czesci do tych marek co wymieniłes a co z awaryjnością ? Powiedz mi że takim Deawoo pojezdzisz dłużej niz oplem albo vw. Miałem 2 samochody póki co sam o nie dbam i naprawiam i wiem o czym mówie.
Zgłoś
sozi890 2013-12-28, 19:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-28, 19:16
Niemieckie auta maja opinię mało awaryjnych i to fakt, jak nie trafi ci się taxa której licznik przekręcił turas i dwóch handlarzy u nas to można tym jeździć i jeździć
Zgłoś
Madroxx 2013-12-28, 19:17
Np.

Scenic od nowości. Nigdy nie był u mechanika.

Matiz też od nowości w domu - w ciągu 11 lat wymieniona 2 razy linka od sprzęgła, nowe progi. No i przednia szyba z winy producenta.

Opel też bardzo fajne autka,
Skoda - mało popularne

Można jeszcze dużo ciekawych marek wymieniać.
Zgłoś
blacov 2013-12-28, 19:26
Taki styl jazdy predzej czy pozniej dowiezie go na harda. Kilka slow na temat roznicy widocznosci z busa a osobowki. Logiczne jest ze im wyzej siedzisz tym dalej i lepiej widac ( nic nie zaslania). Tutaj problemem sa poprostu kretynskie decyzje pacjenta z passata a nie braku widocznosci. Jezdzilem sporo "anglikiem" w Polsce i da sie bezpiecznie jechac i w miare dynamicznie. Wszystkim radze sie stosowac sie do zasady "Nie widze nie wyprzedzam" a napewno nie wyladujecie na hardzie.
Zgłoś
gadom 2013-12-28, 19:44 1
Zgłoś
le_Roi_des_fous 2013-12-28, 19:58 1
up Nie nazywasz się przypadkiem mirek?
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-28, 20:00
U mnie w rodzinie była Laguna II 2.0 benzynowy. Zrobiło się nią 398 tys. km, w tym czasie wymieniony został wahacz tylni, elektronika od czegośtam, bo mysz przegryzła kabelek, przednie hamulce i atrapy grilla, bo jakiś jełop próbował ukraść, a udało mu się jedynie zepsuć zaczepy.
To jak szybko eksploatuje się samochód zależy przede wszystkim od kierowcy i jego umiejętności.
A Laguny to fajne samochody. Nieporównywalnie wygodniejsze od konkurencji niemieckiej. A za cenę podstawowego odpowiednika z Dojczów można było kupić najbogatszą wersję francuza ze skórzaną tapicerką, podgrzewanymi siedzeniami, klimatyzacją automatyczną itp.
Zgłoś
Lukasz2525 2013-12-28, 20:08
Przeczytałem pobieżnie komentarze .

To był oczywiście pASSat , strona do sprawdzania ubezpieczeń podaje 1.9 tdi 4motion .

Kamerka Prestigio 500 .

W razie crash testu zdaje się , że ja też bym oberwał ( albo poprawił )
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-28, 21:53
masaq napisał/a:

Najeździłem się trochę busami w życiu i wiem jak to jest.

masaq napisał/a:

Idz spać.
Zgłoś
kacperox 2013-12-28, 22:30 1
Wstawiam dla tych co latają VW, i poczuli się obrażeni

Zgłoś
gjpk 2013-12-28, 22:33
Autor postu jest debilem, typowym debilem jeżdżącym po naszych drogach. Morda w kubeł i naucz się szanować innych użytkowników drogi.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem