Chiny.Policja skonfiskowała domowej roboty fajerwerki od mieszkańców i próbowała je spalić, co doprowadziło do ogromnej eksplozji.. Liczba ofiar jest obecnie nieznana.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:46
🔥
Niezłe Kongo podczas otwarcia mostu
- teraz popularne
szlafmyca napisał/a:
Za dzieciaka robiliśmy sami petardy z saletry potasowej, cukru i puszek po napojach 0,33.
Jak kto był bogatszy to robił z saletry, siarki i węgla drzewnego, to były piękne czasy
Saletra, jeszcze karbidem mozna bylo się fajnie? pobawić, efektownie sie spalał w wodzie a raczej reagował na nią.
Policja odebrała nielegalne materiały pirotechniczne i postanowiła je spalić ? Ja nie wierzę co ja czytam.
Chwdp100Procent napisał/a:
To Kitaj więc masz rację. W cywilizowanym kraju a nawet w Polsce polucja by płaciła odszkodowanie, ale tam jest jak kiedyś u nas.Oczywiście to nie wina policji. Kogoś innego na pewno. Może rodzin ich ofiar, kto wie.
Zawsze mogli spróbować spalić przechwycone narkotyki na jakimś publicznym stosie
trawa napisał/a:
To recepta na proch strzelniczy ,ale z puszki nie zrobisz petardy takim sposobem nawet z prochu.
Zróbcie jeszcze sproszokowany glin z tlenkiem żelaza , ciężko odpalić ale jak się zacznie !! Jarac ,to jest dopiero widowisko hehhe i z puszki to sałby efekt , a co do czarnego prochu tonajlepsze są rurki wodne do zgrzewarki cięte na kawałki 5 cm zakleja się cementem!! Lont i heja ,macie sylwestra za pół darmo
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie