Główna Poczekalnia (6) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 51 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Doomik 2013-01-23, 21:24 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-23, 21:24 3
Cytat:

@ivra
Gdyby ceny bilety jak w każdym normalnym kraju były w normie, a nie z roku na rok coraz wyższe to może by ludzie kupowali bilety...

Chyba nigdy nie widziałem cen komunikacji miejskiej w "normalnych" krajach. W każdym zachodnim kraju bilety są dużo droższe niż u nas, my w tej chwili dochodzimy do średniej zachodnioeuropejskiej, a że nie można tego zrobić "na raz" bo jednorazowe zwiększenie cen biletów czterokrotnie nie mogłoby przejść, to po to są robione podwyżki co rok, dwa. I będą nadal robione, bo nasza komunikacja miejska wciąż jest dużo tańsza niż w Niemczech Anglii, czy Skandynawii.

Żeby nie być gołosłownym mogę Ci powiedzieć, że cena biletu dobowego w Londynie to koszt 54 funtów, a Warszawie to 15 złotych, więc nawet nie przeliczając różnica jest kolosalna. Świadczy to o tym, że nawet pomimo tego, że zarabiamy dużo mniej niż Brytyjczycy to cena biletów i tak są u nas niewielkie w porównaniu do ich cen.
Zgłoś
Nejm 2013-01-23, 21:27 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-23, 21:33
Jak go trzymali we dwóch to trzeba było podbiec i połamać kolana, dwa dobre kopnięcia i goście leżą i kwiczą.
Zgłoś
d1abol 2013-01-23, 21:37 6
Zgłoś
DupaDemona 2013-01-23, 21:40
Zgłoś
silverrose 2013-01-23, 21:40
Czy tylko ja słyszałem "skończył się tusz w kasowniku" ?
Zgłoś
kurczasty 2013-01-23, 21:43 1
Zgłoś
sombrero 2013-01-23, 21:45 1
Zgłoś
~CanesPL 2013-01-23, 21:48
ivra napisał/a:

cena biletu dobowego w Londynie to koszt 54 funtów

Mylisz London Pass z Travelcard, która kosztuje 16.40 £ na wszystkie strefy.

podpis użytkownika

zrzutka.pl/ffm2du
Zgłoś
John_Rambo 2013-01-23, 21:53 5
Zgłoś
HaSz23 2013-01-23, 21:55 1
John_Ramb@ mysle o troszke wiecej niz 4 :p
Zgłoś
Shaint 2013-01-23, 21:55 3
@Ivra
Tak jak napisał CanesPL ceny się różnią, ale widzę że żyjesz w innej rzeczywistości, jak ktoś za godzine pracy w Polsce może sobie pozwolić na 4 bilety, a na "zachodzie" gdzie jest euro kupisz sobie takich biletów co najmniej 8. To mała różnica jest, mówię tu o normalnych jednorazowych biletach, nie wspominając już o miesięcznych, poza tym, komfort jazdy się o wiele zmienia, polskie "nowe" tramwaje i autobusy są skupywane z niemieckich złomowisk, sprzęt który ją wyszedł z użytku.
Zgłoś
KKdemona 2013-01-23, 22:03 1
Zgłoś
maulu 2013-01-23, 22:15
@ivra
tfl.gov.uk/tickets/14415.aspx
Odsylam tutraj, nie wiem skad Ci sie wziely te 54 funty za 24 godzinny bilet, ale jak widać w załączonym linku, 7 - dniowy kosztuje 75 £

Poprawka, 75 £ kosztuje bilet MIESIECZNY i to na autobusy i pociagi. Radze poczytac, zanim znow rzucisz "zachodnia cena". A bilet dzienny, nawet przeliczajac, kosztuje w londynie tyle samo co w warszawie w zlotowkach
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem