📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:39
Współczuje, achilles zazwyczaj odrywa się z kawałkiem kości(sam achilles rzadko kiedy pęka), zerwanie ścięgna achillesa jak i jego zapalenie może powodować cyprofloksacyna, która jest m.in. w Cipronexie (antybiotyk stosowany do zakażeń przez drobnoustroje, m.in. dróg moczowych). Trzeba wtedy się mocno oszczędzać, rekonwalescencja po zerwaniu achillesa to około rok do półtora, żmudne rehabilitacje i na samym początku noga z 3 miesiące w gipsie :/ Nie polecam.
@Filipczax_ck potwierdzam.
Miałem na szczęście tylko naderwanego - miesiąc w szynie śmigałem i się zrosło.
Miałem na szczęście tylko naderwanego - miesiąc w szynie śmigałem i się zrosło.
To jest chyba jedna z tych kobiet co musi każdy swój trening nagrywać a później udostępniać w necie, jarać się zdrowym jedzeniem żeby leczyć swoje kompleksy. Założę sie że na fb będzie pokazywać miliony fotek ze swojej rekonwalescencji z podtekstem jaka ona to nie jest silna i wytrwała
Eustachy8 napisał/a:
No wlasnie nie do konca, ojciec gral zawodowo w reczna, wychodzil do kontry i niefortunnie poedczas jego wyskoku ktos mu na piete nadepnal. Podobno nie ma nic gorszego. Na dokladnie w szpitalu go skurcz w lydce zlapal, bez achillesa nie rozciagniesz![]()
wątpię by to był skurcz, przy zerwaniu achillesa mięsień łydki jest nieużyteczny, prędzej nastąpiło również naderwanie mięśnia
Doświadczyłem osobiście ,pamiętam ten dźwięk pękającego achillesa ,super sprawa. 2 miechy gipsu na cala nogę aż pod jajca i pól roku rehabilitacji po zdjęciu gipsu. Zszywany na zakładkę przez co jest słabszy po operacji i bardziej podatniejszy na kolejną kontuzje.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie