Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 6 minut temu
konto usunięte 2022-11-18, 20:22
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
PanKukuruźnik82 2022-11-18, 23:03 4
mackuu napisał/a:

Może to będzie dla ciebie szok, ale w Polsce funkcjonuje dużo międzynarodowych firm i używa się w nich uniwersalnej terminologii w języku angielskim. Jak wyobrażasz sobie zarządzanie taką firmą, w której każdy oddział ma swoje nazewnictwo stanowisk w ojczystym języku? Cóż, jakie horyzonty, taka świadomość i umiejętności. Swoją drogą "dowcip" suchy i pokazuje, że autor korpo to zna z pozycji serwisu sprzątającego, albo pracuje w Januszexie gdzie nazwy stanowisk ustalono na takie, aby poczuć powiew cywilizacji w Końskich czy innej Włoszczowie...

Uderz w stół a korposzczórek-lewaczek sie odezwie
Zgłoś
Hyperion 2022-11-19, 7:50
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mackuu 2022-11-19, 8:57 2
Zgłoś
Sonal 2022-11-19, 10:28
AlbertoNihilo napisał/a:

Nie cięrpię tych zapożyczonych nazw anglojęzycznych wtraconych do naszego podwórka. Załóżmy, że nie znam angielskiego i czytam, że wchodzi "teamleader". Kto to kużwa jest teamleader? Polskie strony, polskie klimaty i polskie słownictwo stosujcie proszę!

Czasami obsługuję takich z takimi naleciałościami. Kilka razy - jak nie łączyła mnie umowa na stałą obsługę, ani nie był to nikt z polecenia/znajomych moich klientów - pozwoliłem sobie poprosić ich aby napisali maila jeszcze raz, ale tym razem PO POLSKU. I odpisywali już normalnie.
A do jednego szczyla (na oko 19 lat) napisałem, że ładnie pisze po polsku jak na obcokrajowca i podałem mu na przyszłość polskie odpowiedniki tych wyrażeń, których jeszcze nie przyswoił.
Mnie to ubawiło - choć podejrzewam, że na odbiorcę moich niby złośliwo-zabawnych maili wyszedłem na ciula. Co mi tam. I tak na końcu fakturę zapłacili.
Zgłoś
htp 2022-11-19, 11:25 2
Zgłoś
jan0sik1 2022-11-19, 13:22
AlbertoNihilo napisał/a:

Nie cięrpię tych zapożyczonych nazw anglojęzycznych wtraconych do naszego podwórka. Załóżmy, że nie znam angielskiego i czytam, że wchodzi "teamleader". Kto to kużwa jest teamleader? Polskie strony, polskie klimaty i polskie słownictwo stosujcie proszę!

Napisz tak na joe to cie ciule zjedzą że jesteś nieuk.
Zgłoś
mackuu 2022-11-19, 15:12
Zgłoś
Juzwa 2022-11-19, 16:31
Kali111 napisał/a:

matko boska żeś chyba w worku starego mądrzejsze plemniki tymi sucharami zabiłes i taki o to efekt

Nie sądzę, ten plemnik wygrał, był najsprytniejszy i najmądrzejszy. Niestety. Wyobraź sobie teraz najgłupszego gdyby wygrał...
Zgłoś
konto usunięte 2022-11-20, 11:03
AlbertoNihilo napisał/a:

Też tak uważam, a timlider to taki kołcz...
Zgłoś
kiper19 2022-11-20, 15:07
Dobrze że nie timlajter
Zgłoś
mamut360 2022-11-20, 18:27 1
AlbertoNihilo napisał/a:

Kolega to zapewne na wakacjach najdalej był w Świnoujściu. Nieznajomość podstaw angielskiego w dzisiejszych czasach to praktycznie niepełnosprawność.
Zgłoś
Mgmacius 2022-12-26, 6:45
AlbertoNihilo napisał/a:

Jak mi w 2009 panienka chciała sprzedać etiket dla infanta, to już mnie nic nie zdziwi. W Warszawie.
Zgłoś
qu4si 2023-01-31, 19:18
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem