📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:16

U MNIE NA WSI TO BY GO WIDŁAMI POGONILI.I przy odrobinie szczescia wyjechałby bez bron w plecach

to są właśnie wieśniaki. Najważniejsze co ludzie powiedzą, tylko tym się przejmują. Zamiast wszyscy wspólnie zebrać się do kupy i solidarnie wyśmiać księciunia wioząc go taczką, to nie! Pewnie są mu wdzięczni że tylko 100

Smutne, że przez jednostki cierpi ogół. Zakładając, że to nie fejk, to co dzieje się teraz w Kościele przekracza już coraz bardziej jakiekolwiek granice. Jako praktykujący katolik jest mi niejako wstyd za takich ludzi. Własnie przez takie osoby coraz trudniej w ogóle przyznawać się do tego wyznania, by nie zostać wyśmianym. Na szczęście nie wszyscy księża tacy są, ja osobiście jeszcze na takowego nie trafiłem i mam nadzieję, że nigdy nie trafię...
Myślałem że to ściema, dopóki nie wszedłem na stronę Parafii w Ogłoszenia Duszpasterskie. Szukam kontaktu do proboszcza i dam koledze który lubi takie akcje i spróbuje delikatnie Mu jego decyzję wyperswadować. Ma chłopak dar przekonywania i efekty są często bardzo pozytywne
Ktoś chce jeszcze numer to na stronie parafii?
Stronka: http:// www. gwizdow. pl/ index. php/ dane-parafii
Dzwonić na kancelarię... Prosić Proboszcza he he.

Ktoś chce jeszcze numer to na stronie parafii?
Stronka: http:// www. gwizdow. pl/ index. php/ dane-parafii
Dzwonić na kancelarię... Prosić Proboszcza he he.

SPROSTOWANIE:
Oni zbierają na lodówkę dla trupów. To nie jest abonament na lepsze życie klechy. Sami się zgodzili/wspólnie ustalili. To jest mała miejscowość więc kasy też nie będą mieć za dużo.
PS. Nie jestem katolikiem, wystarczyło zadzwonić by się dowiedzieć.
Oni zbierają na lodówkę dla trupów. To nie jest abonament na lepsze życie klechy. Sami się zgodzili/wspólnie ustalili. To jest mała miejscowość więc kasy też nie będą mieć za dużo.
PS. Nie jestem katolikiem, wystarczyło zadzwonić by się dowiedzieć.

Generalizowanie nie jest przejawem jakiejś szczególnej inteligencji wieśniaki z miasta
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie