Przychodzi facet do lekarza z belką w dupie i mówi: "To był moment".
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu
@up
Tak, to logiczne, osoba która chce zostać np lekarzem, to ma iść na technika farmaceutę zamiast do LO profil biol-chem.
Masz, weź to
i jebnij się z całej siły w łeb.
Tak, to logiczne, osoba która chce zostać np lekarzem, to ma iść na technika farmaceutę zamiast do LO profil biol-chem.
Masz, weź to
@MCL
Brak szacunku LO do technikum bierze się często z samych osób uczęszczających do tych szkół, a nie z nazwy. Już w gimnazjum obserwuje się prawidłowość, że ci "lepsi" wybierają się do liceum, a ci słabi, czy po prostu głupi z reguły chcieliby przynajmniej do technikum. Były oczywiście wyjątki, ale na przykład w moim mieście technikum oznaczało porażkę (i patrząc na poziom tej szkoły, faktycznie mogło tak być).
Sam miałem złą opinię na temat szkół technicznych, a poznając na studiach mądrych absolwentów z konkretną wiedzą, zmieniłem zdanie.
Co jednak nie zmienia faktu, że połowa uczniów technikum to debile (ale w sumie... czy w LO jest lepiej?
)
Brak szacunku LO do technikum bierze się często z samych osób uczęszczających do tych szkół, a nie z nazwy. Już w gimnazjum obserwuje się prawidłowość, że ci "lepsi" wybierają się do liceum, a ci słabi, czy po prostu głupi z reguły chcieliby przynajmniej do technikum. Były oczywiście wyjątki, ale na przykład w moim mieście technikum oznaczało porażkę (i patrząc na poziom tej szkoły, faktycznie mogło tak być).
Sam miałem złą opinię na temat szkół technicznych, a poznając na studiach mądrych absolwentów z konkretną wiedzą, zmieniłem zdanie.
Co jednak nie zmienia faktu, że połowa uczniów technikum to debile (ale w sumie... czy w LO jest lepiej?
lapsikoss napisał/a:
Dla tych, którzy czytają komentarze i nadal nie wiedzą o czym:
1. Belka:
Obrazek
2. Moment:
Obrazek
wszystko spoko kolego tylko ten 2-gi rysunek jest skopany moment [M] jest równy siła [F] razy ramie [r] z czego to r liczysz nie jako odległość od punktu względem którego liczysz moment, ale rzutujesz na prostą przechodzącą przez wektor siły F. Dobra nie wytłumaczę tak. Masz rysunek....
W jakimkolwiek technikum jest o wiele ciężej niż w niejednym lepszym liceum z racji wysokich wymagań przedmiotów zawodowych a sam egzamin na technika to wielogodzinny projekt który żeby zadać trzeba uzyskać ponad 75% a nie 30% jak w przypadku matury. Więc nie pisać mi tu że absolwenci technikum są gorsi bo wiedzą przewyższają niejednego dobrego licealistę.
ps. Na studiach a w szczególności technicznych w pierwszym roku odpada najwięcej licealistów...
ps. Na studiach a w szczególności technicznych w pierwszym roku odpada najwięcej licealistów...
lubieanal napisał/a:
rzutujesz na prostą przechodzącą przez wektor siły F.
Albo rzutujesz siłę na oś prostopadłą do promienia wodzącego, tak wiem
przeczytałem i wiedziałem o co chodzi. nawet się uśmiechnąłem. już się nie obawiam technika w czerwcu ^^
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie