Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
MCL 2012-11-19, 11:30 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-19, 11:43
@up
Tak, to logiczne, osoba która chce zostać np lekarzem, to ma iść na technika farmaceutę zamiast do LO profil biol-chem.
Masz, weź to
i jebnij się z całej siły w łeb.
Zgłoś
lapsikoss 2012-11-19, 11:51 2
@MCL
Brak szacunku LO do technikum bierze się często z samych osób uczęszczających do tych szkół, a nie z nazwy. Już w gimnazjum obserwuje się prawidłowość, że ci "lepsi" wybierają się do liceum, a ci słabi, czy po prostu głupi z reguły chcieliby przynajmniej do technikum. Były oczywiście wyjątki, ale na przykład w moim mieście technikum oznaczało porażkę (i patrząc na poziom tej szkoły, faktycznie mogło tak być).
Sam miałem złą opinię na temat szkół technicznych, a poznając na studiach mądrych absolwentów z konkretną wiedzą, zmieniłem zdanie.
Co jednak nie zmienia faktu, że połowa uczniów technikum to debile (ale w sumie... czy w LO jest lepiej? )
Zgłoś
lubieanal 2012-11-19, 12:42
lapsikoss napisał/a:

Dla tych, którzy czytają komentarze i nadal nie wiedzą o czym:

1. Belka:
Obrazek

2. Moment:
Obrazek

wszystko spoko kolego tylko ten 2-gi rysunek jest skopany moment [M] jest równy siła [F] razy ramie [r] z czego to r liczysz nie jako odległość od punktu względem którego liczysz moment, ale rzutujesz na prostą przechodzącą przez wektor siły F. Dobra nie wytłumaczę tak. Masz rysunek....
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-19, 12:44 2
W jakimkolwiek technikum jest o wiele ciężej niż w niejednym lepszym liceum z racji wysokich wymagań przedmiotów zawodowych a sam egzamin na technika to wielogodzinny projekt który żeby zadać trzeba uzyskać ponad 75% a nie 30% jak w przypadku matury. Więc nie pisać mi tu że absolwenci technikum są gorsi bo wiedzą przewyższają niejednego dobrego licealistę.
ps. Na studiach a w szczególności technicznych w pierwszym roku odpada najwięcej licealistów...
Zgłoś
lapsikoss 2012-11-19, 13:38
lubieanal napisał/a:

rzutujesz na prostą przechodzącą przez wektor siły F.

Albo rzutujesz siłę na oś prostopadłą do promienia wodzącego, tak wiem
Zgłoś
MCL 2012-11-19, 14:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-19, 14:23
przeczytałem i wiedziałem o co chodzi. nawet się uśmiechnąłem. już się nie obawiam technika w czerwcu ^^
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem