Kto chce pogłaskać albo nakarmić?
Kto chce pogłaskać albo nakarmić?
Kot właściwie reaguje na bród, na syf i smród. Łepek i tak miał szczęście. Dla porównania: Średni zawodowy bokser wagi ciężkiej uderza z siłą: 3 400–3 500 N , najlepsi bokserzy: 5 600 - 6000 N. Lampart potrafi uderzyć z siłą: 12 000 - 13 000 N. Jeśli chodzi o ciśnienie kontaktowe (MPa) tu liczby są dość rozbieżne. Dzięki ekstremalnie małej powierzchni pazura, lampart ma tu gigantyczną przewagę nad zawodowym bokserem (2 do 4 MPa) - w przypadku lamparta może to być od 20 do kilkuset MPa, nie jest to dokładnie ustalone. Ten głupi miłośnik kóz i osłów miał dużo szczęścia, w przeciwieństwie do wąsacza na zdjęciu:
To chyba normalne że zwierz wielkości człowieka jest jakieś pięć razy silniejszy od niego .
Twoja stara w takim razie jest równie cudowna i silna bo potrafi wciągnąć po schodach Twoje zwłoki poimprezowe
W sumie to nie pomyślałem wcześniej o tym, że przeciętny sadol potrafi wciągnąć ofiarę (nawet cięższą od siebie) do piwnicy, więc wyczyn lamparta nie jest aż tak imponujący. A moja stara by mnie nie dźwignęła 😂
Ja tylko mam nadzieję, że to piękne zwierzę przeżyło...
Wątpię bo go chyba ugryzł, mógł coś strasznego złapać.
ciebie, możesz już podmywać rów
No możesz umyć bo nieżle będzie cię penetrował już wkrótce i ta cała banda , jesteś gotowy?
A dał się złapać jak ostatni leszcz
Nie widać ,że jest drętwy jakiś ?!
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie